Erik A. Frandsen kan ses på DR2 i reality-serien ‘Kunstnerkolonien’.

Nu kan du se fjerde sæson af DR’s ’Kunstnerkolonien’ og denne gang er den danske kunstkoloni sendt til udlandet.

Blandt deltagere i reality-tv-programmet finder du Erik A. Frandsen – kunstneren bag den væltede statue ’Bar Roma’, der deler fjordvandet i Randers.

DR har samlet seks danske kunstnere og sendte dem i foråret 2023 til Ravello og Scala i Italien. På tværs af generationer og med vidt forskellige baggrunde skaber de deres egen kunstnerkoloni og laver nye værker til en fælles udstilling. De er sammensat i et kulørt miks af ungt talent og erfaring. Her er 66-årige Erik A. Frandsen, der er født i Randers, buddet på den erfarne kunstner.

»Jeg får nok igen rollen som sur gammel mand, fordi jeg hurtigt bliver træt af at have kamera på. Men de er gode til at klippe materialet sammen, så det ikke bliver et rent konfliktprogram med tidspressede kunstnere,« siger Erik A. Frandsen til Jyllands-Posten.

Fælles udstilling

På to uger skal de seks kunstnere finde inspiration i kulturen og naturen på Amalfikysten, akkurat som P.S. Krøyer, Marie Krøyer, H.C. Andersen og Martinus Rørbye gjorde det i 1800-tallet.

Deltagerne får en deadline på 14 dage til fra hvert sit tildelte atelier at skabe et bidrag til en fælles kunstudstilling. Med indlagte fællesskaber som måltider og tour de chambre-besøg i ateliererne hos hinanden.

Første sæson, ’Kunstnerkolonien i Skagen’ fra 2020, blev set af 100.000 seere per afsnit. Året efter blev tv-kolonien på Bornholm set af 137.000 seere i gennemsnit, og i fjor, hvor serien holdt kunstnerkoloni i Faaborg, faldt seertallene til 92.000 per afsnit, men det var ifølge DR, fordi tallene blev opgjort på en ny måde.