Byliv for børn og foredrag om arkæologiske highlights. Det er nogle af emnerne for alle med hang til gode oplevelser, viden og eftertanke.

På Museum Østjylland i Randers er posen rystet godt og grundigt, og de kommende vinter- og forårsmåneder byder på kulturhistoriske aktiviteter for hele familien. Særligt børn i alle aldre kan kaste sig ud i aktiviteter, der er målrettet netop dem.

Frem til 25. februar står særudstillingen Mig og Min By i Kulturhuset Randers klar til at tage imod alle mindre børn. Udstillingen byder på en masse muligheder for at lege og blive lidt klogere på din, min og vores by.

Byvandringer, omvisninger og foredrag

Der er både tradition og fornyelse i det nye museumsprogram, og kerneaktiviteterne er byvandringer, omvisninger og foredrag. Emnerne svinger fra fortællinger om det jødiske samfund i Randers til det forgangne års arkæologiske og arkivariske højdespringere.

De kommende måneder kan du blandt andet opleve en omvisning på Østre Kirkegård – denne gang med et særligt fokus på kvinderne på kirkegården, der i deres levetid på forskellig vis markerede sig i Randers.

Du kan også i et foredrag kigge arkæologen i kortene og høre om, hvordan arkæologerne i dag får uvurderlig viden om fortidens landskaber. Kilden til den viden er flere hundrede års kort.

Og så kan du få de bedste håndværkerhistorier fra frisørsalonen og trykkeriet, når programmet byder på to gratis foredrag på Håndværksmuseet.

gs