11-årig Muslim Borchigov vandt finalen under tjekkisk stævne med 8-0.

Brydeklubben AK Frem Randers deltog i pinsen ved et stort internationalt brydestævne i byen Kladno lidt uden for Tjekkiets hovedstad Prag.

Klubben stillede med hele seks brydere til stævnet, og det blev til mange flotte kampe og god læring for de unge brydere, fortæller klubben i en pressemeddelelse.

Bedst gik det klubbens blot 11-årige Muslim Borchigov i 39 kg klassen. Muslim Borchigov er en bryder, der er på landsholds-niveau. Han bryder hele turneringen med en stor sikkerhed og vinder alle sine 4 kampe i stævnets største vægtklasse, set fra deltager antal. Finalen vindes sikkert 8-0 over en tjekke, hvilket betyder, at kampen afbrydes grundet teknisk overlegenhed.

»Muslim Borchigov vinder helt fortjent guld i den store turnering, og han bliver meget spændende at følge i fremtiden,« lyder det videre.

I de øvrige klasser blev resultaterne:

39 kg: Mathias Kruse som er at betragte som nyere bryder og må desværre se sig besejret i to kampe og ender udenfor medaljerne.

51 kg: Sebastian Knudsen kom i en vægtklasse med kun 2 deltagere. I finalen møder han en meget stærk Slovak og må gå fra madrassen med en 2. plads i stævnet.

57 kg: Ivan Sergejuk kæmper et par brave kampe i turneringen, men må desværre også tage til takke med en sekundær placering.

57 kg: Mohammad Borchigov bryder en fantastisk turnering i Tjekkiet, han skal igennem 4 hårde kampe, han sikrer 2 sejre og 2 tvivlsomme nederlag i det stærke felt på 13 deltagere og må desværre tage til takke med en 4. plads.

62 kg: Victor Grove bryder en fantastisk turnering og får sammenlagt 4 kampe, der ender med 2 sejre og 2 nederlag, som giver en 5. plads i vægtklassen.

»Alle brydere fik en masse erfaring med hjem i bagagen og resultaterne må siges at være godkendt i en turnering af denne kaliber,« fortæller AK Frem Randers, der har fået endnu en træner tilknyttet til klubben i form af Kenneth Jensen, som er regerende dansk mester i 55 kg klassen, og som nu går fra to ugentlige træninger op til fire for at give bryderne de bedste forudsætninger for fremtiden.

»Det vil helt sikkert vise sig i, at der fremadrettet kommer endnu flere flotte resultater,« lyder det fra klubben, som gerne ser endnu flere unge mennesker komme og prøve sporten af, hvor alle kroppens muskler er i brug og motorikken øges betragteligt.