Et dommerpanel og borgerstemmer skal være med til at bestemme, hvem der får støtte.

Det er blevet tid til at finde ud af, hvem der skal have del i overskuddet fra salget af Randerskalenderen, som er den lokale julekalender, der er fyldt med gaver fra lokale virksomheder.

»I år har vi i samarbejde med Frivilligværket Randers valgt at dele pengene ud blandt flere ansøgere – og det glæder jeg mig til. Vi vil gerne hjælpe med at forsøde tilværelsen for foreningernes brugere til for eksempel oplevelser, arrangementer eller andet, som ikke lige har noget med personale og drift at gøre,« siger Frank Secher, der står bag Randerskalenderen, i en pressemeddelelse.

Frivilligværket Randers koordinerer uddelingen af midlerne fra Randerskalenderen til frivillige sociale initiativer. Der er 27 foreninger, der har søgt om støtte.

Artiklen fortsætter under billedet

Frank Secher, ejer af Randerskalenderen, og Mette Sørensen, leder af Frivilligværket, har valgt at pengene fra Randerskalenderen i år skal deles ud til flere foreninger. Og du kan være med til at bestemme, hvem der skal have støtte. Pressefoto

»Der er et kæmpe frivilligt engagement i Randers, og det er dejligt at se, hvor kreative foreningerne er med deres ansøgninger. Vi håber rigtig mange vil støtte op om Frivilliginitiativet 2024 ved at stemme på deres favorit initiativer,« siger Mette Sørensen, der er leder af Frivilligværket, og fortsætter:

»Der er alt fra initiativer for børn og unge, aktiviteter for familier, fællesskaber for sårbare og udsatte mennesker samt aktiviteter for ældre. Der er også en social hundelegeplads og kreative fællesskaber med kunst og musik, der er med i kapløbet.«

Afstemningen til Frivilliginitiativet 2024 er åben, og du kan stemme på din favorit-forening frem til 3. april. Alle kan stemme, og det gør du her.

Frivilliginitiativet 2024 bliver delvist afgjort af stemmerne fra borgere og delvist af et dommerpanel. Panelet består Rosa Lykke Yde (SF), der er formand for Socialudvalget i Randers Kommune, Frank Secher, ejer af Randerskalenderen, og Eske Tøgersen, der er formand Frivilligværket.

Vinderne af Frivilliginitiativet 2024 bliver offentliggjort ved et festligt arrangement på Gaia Museum 8. april.