Den høje bygning bag Søren Møllers Gade skole troner mod himlen – to gymnastiksale ovenpå hinanden – det må da kunne bruges til noget. Og med den skæve hjerne som kunstelskeren og cykelsmeden Claus Ørsted render rundt med, kan bygningen selvfølgelig bruges til en kunstudstilling – med hans egen private kunstsamling.”Jeg har jo samlet altid, så jeg har slet ikke tal på, hvor meget der er”, fortæller han til avisen, den dag vi kommer forbi.Og der er meget – ikke nok med at de to gymnastiksale er fyldt til randen i flere etager – også baderum, omklædningsrum og gangarealer er fyldt til bristepunktet.”Nå, hvor er det nu, det billede hænger”, siger Claus Ørsted, da avisens udsendte spørger ham om Sved Dalsgaards værker.Han griner:”Jeg kan sgu ikke finde rundt … det var vist hernede”.Vi tager en tur ned af trapperne igen – til den nederste gymnastiksal, hvor Svend Dalsgaards værker hænger.”Han var jo en helt speciel person, og noget af hans kunst, jeg har fået foræret andet har jeg købt. Jo jeg kendte ham lidt, men egentlig var der jo ikke rigtig nogen, der kendte ham helt. Han var en mærkelig mand, men en stor kunstner, der blev hængende ved sin mors skørter hele livet. Og hans seksualitet skal man aldrig nævne – det snakker man ikke om”, fortæller Ørsted.Lidt ligesom H.C. Andersen – ja vel nok.Men hans bror rejste til København og sprang ud som bøsse – hans søster, der blev over 100 år, forblev gammeljomfru.Ørsted forsøger at fortolke billedet ”Stille som en edderkop”.”Ja faktisk står det tre gange, sådan for ligesom at slå det fast. Det er hans mor, han har tegnet og du kan se slangen i hjulet på kørestolen, går over i en rigtig slange – slangen i paradis. – var det hans mor? De havde et had/kærligheds forhold, for han har tegnet hende rigtig mange gange. Og du kan se edderkoppespindet og selerne, som viser, at han hænger fast … Men … men så er der jo alligevel en lille blomst nede i hjørnet … et håb om, at det hele ender godt alligevel”.Jo Claus Ørsted kan mange historier … og vi har ikke hørt dem alle.