Hundredvis af sangstemmer mødes i Randers den første uge i juni.

Alle kan synge – stemmen er bærer af kolossale kræfter, mener Sangkraft Randers, der er arrangør af den nye sangfestival Voxperience.

Det bliver første uge i juni, at sangen får vinger i Randers og opland, og der er lagt op til den helt store fest med såvel verdensnavne som lokale kor, der mødes i nye rammer og konstellationer.

Læs om programmet HER

Nyt bliver for eksempel konstellationen med Laban-sangeren Ivan Pedersen og musicalstjernen Julie Steincke. De to er aldrig tidligere set sammen på en scene. Men det sker, når de to mødes til den store afslutningskoncert søndag 11. juni i Værkets store sal, hvor de to solister bakkes op af Randers Kammerorkester og 120 stemmer fra Korby Randers.

Aftenen forinden indtager den dansk/rumænske sangerinde Fallulah spillestedet Turbinen med sit særlige mix af indierock og Balkan-beats.

Det helt store internationale løft sørger den walisiske basbaryton Bryn Terfel for, når han åbner sangfestivalen ved en koncert på Værket søndag 4. juni. Her vil han synge en række opera-hits krydret med de folkelige sange, han er så kendt for at fortolke. Med sig på scenen har han det unge danske stjernefrø sopranen Frederikke Kampmann.

Men festivalen levner også plads til flere andre arrangementet. Der er klassisk lied-aften, Nordiske stemmer i Underværket, et mix af tyrkiske- og islandske folkesange på Station K i Langå, alsang i det fri på grundlovsdag, og ikke mindst en stor workshop på Jens Otto Krags Plads, hvor alle skolebørn i Randers Kommune er inviteret.

sra