Sort, kraftig røg fra​ udstødning på en bil, der klokken 13 kom kørende på Mariagervej i Randers, fangede politiets opmærksomhed.

Selv ved små accelerationer fra bilens 25-årige mandlige fører lugtede det kraftigt af dieselolie, og betjentene besluttede sig derfor for at standse bilen for at beslaglægge den, så bilen kunne blive undersøgt nærmere. Betjentene havde nemlig mistanke om, at det forureningsbekæmpende udstyr var blevet manipuleret.

Ved en nærmere undersøgelse viste det sig, at blandt andet partikelfilteret og mellempotten var blevet fjernet, ligesom der var blevet monteret downpipe på bilen – også kaldet forrør – med det formål at øge bilens hestekræfter.

Sagen vil nu blive undersøgt nærmere med henblik på, om bilen skal konfiskeres grundet de konstruktive ændringer, der er blevet fortaget.