Selv mener sportsdirektøren, at han har klare beviser for, at det slet ikke kan lade sig gøre at køre frem for rødt, når den grønne pil for højresvingende slukkes i netop det kryds.

AF CECILIE BISGAARD

Den sidste fredag i maj var det en lettere prominent herre, der var på anklagebænken i Tinghuset i Randers. Midt i salen klædt i blazer, skjorte og jeans sad sportslig og kommerciel direktør for Randers FC, Søren Pedersen.

Der var ikke, fordi det var en voldsom sag. Det drejede sig om en hastighedsovertrædelse og en færdselsforseelse. Men alligevel var der noget, der fik direktøren til at møde op i retten for at forsvare sig selv.

»Jeg er uforstående overfor, at jeg skulle være kørt over for rødt. Det er derfor, jeg valgt at tage sagen i retten,« sagde han til Din Avis efter retsmødet.

»Det passer ikke«

I skrivende stund er sagen ikke afgjort endnu, da retten først vil sikre sig tid til at kigge videomateriale fra både Sørens Pedersen og politiet igennem.

Men hvad skete der så den tirsdag i starten af maj sidste år, da sportsdirektøren blev stoppet af politiet?

Begge parter er enige om, at Søren Pedersen kom kørende i sin bil ad Gamle Viborgvej i Hornbæk. Han var på vej på arbejde, så han kørte forbi skolen, drejede til venstre ad Fladbrovej, inden han til sidst drejede til højre ad Viborgvej. Herefter satte en civil politibil sine blå blink til og standsede ham lige efter krydset.

»Jeg aner ikke, hvorfor politiet stopper mig. Jeg var virkelig overrasket, da han sagde, jeg havde kørt over for rødt. Det kan ikke være rigtigt, tænkte jeg. Det passer ikke,« forklarede Søren Pedersen i retten.

Til Din Avis uddybede han yderligere:

»Det er min klare fornemmelse, at jeg kørte over for grønt. Det var sådan, jeg havde det på dagen, så jeg er overbevist om, at jeg ikke kørte over for rødt.«

Blæste ned ad vejen

En politimand havde dog en lidt anden forklaring. I retten fortalte han, at han og en kollega var på færdselspatrulje den dag, og med en håndholdt laser målte de farten på biler, der kørte ved Hornbæk Skole. Her blev de opmærksomme på den tidligere professionelle fodboldspillers bil. De havde målt hans hastighed på strækningen efter Elrovej og ned mod Fladbrovej, på den anden side af Hornbæk Skole.

»Vi målte ham bagfra til at køre 76 kilometer i timen, men vi trækker tre fra, så det giver 73 kilometer i timen, hvor man kun må køre 50,« fortalte politimanden.

De startede derfor politibilen og kørte efter, så de kunne udskrive en bøde. Ifølge politimanden havde de hele tiden øje på bilen, så de var ikke i tvivl, da de så den samme bil køre over for rødt i krydset Viborgvej/Fladbrovej.

»Der kørte en kassebil foran, og den grønne pil for højresvingende forsvandt, før kassebilen nåede hen til stoplinjen. Men den kørte over, og det gjorde den næste bil (med Søren Pedersen bag rettet, red.) også. Jeg sagde til min kollega, at nu skulle vi have stoppet den bil, før den forsvandt,« forklarede han i Retten i Randers.

Havde selv video med

Selve hastighedsforseelsen havde Søren Pedersen ikke meget at sige til. Det var mest det med, at han skulle være kørt over for rødt, der gjorde, at han valgte at tage sagen i retten i stedet for bare at betale bøden.

»Jeg er ikke bevidst om, at jeg skulle være kørt for stærkt, men jeg vil ikke sige ’nej, det gjorde jeg ikke’,« sagde han blandt andet, da anklageren stillede ham spørgsmål omkring de to lovovertrædelser.

For at bevise, at det slet ikke kan lade sig gøre at køre over for rødt i krydset, havde sportsdirektøren en lille uge forinden været forbi for at optage videoer af lyssignalet.

I retten viste han flere videoer, hvor man kan se, at der – mens der stadig er grøn pil – bliver gult og grønt, for dem, der holder på Fladbrovej og enten skal ligeud eller dreje til venstre (og højre). Han mente, at det beviste, at han ikke kunne være kørt over for rødt, der der ifølge ham stadig er grønt, når pilen slukker.

Står til bøde og klip

Det var politimanden ikke enig i. Han havde også taget en video af lyssignalet med i retten. På hans video slukker den grønne pil for højresvingende, mens der stadig er rødt for de andre. Herefter går der fem-seks sekunder, før der bliver gult og grønt for både ligeudkørende og svingende bilister fra Fladbrovej.

Retten vil nu bruge en uges tid på at kigge videomaterialet igennem, og derfor faldt der ikke dom den dag, hvor sagen var for retten. Søren Pedersen ved derfor ikke på nuværende tidspunkt, om han bliver frikendt for den bøde på 5600 kroner og klip i kørekortet, som anklageren mente, han skulle idømmes.

»Jeg har ikke rigtig nogen fornemmelse lige nu. Det er heldigvis ikke så tit, jeg er i retten. Det her er første gang,« sagde han til Din Avis lige efter fredagens retsmøde.