Ah, julen – den tid på året, hvor Randers forvandles til et eventyrland, der ville gøre selv de mest kræsne nisser grønne af misundelse.

Gaderne er pyntet, lysene er tændt, og duften af gløgg og æbleskiver fylder luften. Det er som om hele byen samles i en fælles julekrammer!

Uanset om der ikke er juletræer med lys i på Randers Bro, eller om statuen på Thors Bakke giver debat og alt fra ros til hovedrysten.

Så lad os ikke glemme de små øjeblikke, der gør julen så speciel. Det er her, vi ser naboer udveksle hemmelige opskrifter på julekonfekt og julebag (måske årets hit er betonfrø-formede pebernødder?). Det er her, børnene spændt tæller ned til juleaften, mens de drømmer om gaverne, der ligger og gemmer sig under træet.

Og så er der selvfølgelig vores lokale helte – alt fra sosu-assistenter og plejepersonale til brandfolk – som fortjener en ekstra stor tak for at holde hjulene i gang, selv når resten af Randers og omegn går på juleferie.

Hvad med at tage vores sædvanlige Randers-humor et skridt videre denne jul? Forestil dig, at vi i stedet for den sædvanlige julemand, får besøg af en julefrø – en hyldest til vores berømte betonfrøer.

Som vi i øvrigt ikke når at finde samtlige 150 eksemplarer af, men vi nærmer os. Vi mangler nu kun at kende til langt under 30 frøers eksistens. Ud af lidt mere end 150 betonfrøer.

2023 har været et år fyldt med gode ting, og julen er den perfekte tid til at reflektere over alle de fantastiske ting, vi har oplevet. Lad os bruge denne tid til at værdsætte hinanden og de små øjeblikke, der gør livet i Randers så unikt.

Så hermed en julehilsen til alle Randersborgere:

Må din jul være lige så farverig som vores betonfrøer, og må 2024 bringe endnu flere eventyr og smil.

Glædelig jul og et fortryllende nytår!