Godt 350 er på venteliste til årets Ferie Camp, arrangeret af Landsforeningen af Væresteder.

1700 børn, unge og voksne fra væresteder i hele landet er taget til Randers for at komme på Ferie Camp.

Det sker i området omkring Langvang Idrætscenter her i uge 27. Ferie Camp er et gratis sommerferietilbud til socialt udsatte familier og brugere af landets væresteder og er eftertragtet. Faktisk står omkring 350 på venteliste, fortæller Cliff Kaltoft, sekretariatschef for Landsforeningen af Væresteder, der står bag campen.

”Vi afholder Ferie Camp, fordi vi grundlæggende har en tro på, at alle mennesker har brug for ferie, da det er når vi holder ferie, vi får ladet batterier op og også får muligheden for at se vores egen hverdag i et nyt perspektiv. Et af kendetegnene for socialt udsatte mennesker er, at de er på overførelsesindkomst og derfor ikke har mange muligheder for at holde ferie. Det er derfor, at vi siden år 2013 har afholdt Ferie Camp,” siger Cliff Kaltoft.

”Til en god ferie hører sig også god mad og udflugter, som fx til Djurs Sommerland og sejlture på Randers Fjord. Og vi har et væld af aktiviteter for børn og hele familien. Fx har vi en bred palette af sport og krea-aktiviteter.”

Mere tekst under billederne

Torsdag 6. juli afholdes Landsforeningen af Væresteders 25-års fødselsdag.

Her er der inviteret gæster. Blandt andet Randers Kommunes borgmester Torben Hansen og flere medlemmer af folketinget – Louise Brown, Camilla Fabricius og Malte Larsen.

De inviterede gæster vil dyste i en historisk 4-kamp, som består af 4 discipliner, som er valgt ud, fordi de har haft afgørende betydning for, hvem og hvor Landsforeningen af Væresteder er i dag;

  1. Den første disciplin er sejltur med Haabet fra år 2002, hvor Landsforeningen for Væresteder satte fokus på brugerinddragelse. Her skal de inviterede gæster puste et sejlskib hurtigt og sikkert til kajen.
  2. Den anden disciplin er tandemcykel-slalom fra Tour De Udsat i år 2005, hvor socialt udsatte mennesker viste, at de også gerne vil dyrke idræt.
  3. Den tredje disciplin er Udsatte Legenes ringkast. Udsatte Legene blev afholdt første gang i år 2009, hvor socialt udsatte mennesker fra 13 forskellige nationer kæmpede mod hinanden i 21 forskellige idrætsdiscipliner.
  4. Den fjerde disciplin er vikleprøver. I år 2020 lavede Landsforeningen for Væresteder et kunstprojekt, hvor de i samarbejde med 272 værestedsbrugere lavede kunstværket 35+1 fællesskab. Værket afsejler socialt udsatte menneskers tanker, oplevelser og følelser under Covid19. Det viste, at der er et kæmpestort og uforløst potentiale ved at socialt udsatte mennesker også får muligheden for at blive en del kulturen.

Efter ferniseringen vil der blive opsat 25 brevduer med budskaber, hvorefter der vil blive opsat 1700 levende sommerfugle – én sommerfugl for hver feriedeltager, som et håb om, hvad de har lyst til at sende et håb om.

Fakta om Ferie Camp

  • Der er tilmeldt 1700 feriedeltagere og 350 står på venteliste
  • Landsforeningen af Væresteder har afholdt Ferie Camp i Randers siden år 2017 – minus coronaårene 2020 og 2021.
  • 110 frivillige er med til at afholde Ferie Camp.
  • Læs mere her: https://www.vaeresteder.dk/ferie-camp-2023/