Antallet af ansøgere til julehjælp i år slog rekord, men desværre kan ikke alle ansøgere imødekommes, skriver Dansk Folkehjælp Djurs-Randers i en pressemeddelelse.

I alt 595 familier havde søgt om julehjælp i dækningsområdet, der tæller Randers, Norddjurs og Syddjurs Kommuner. Men der er kun midler til at støtte 272 familier.

I Randers Kommune var der 410 familier, der havde søgt om julehjælp, og 183 af dem har modtaget støtten.

Julehjælpen er i år for første gang blevet differentieret, så familier med flere børn får større hjælp, og dermed er udgiften pr. familie øget.

Desuden har Dansk Folkehjælp for første gang i julehjælpens historie udvidet målgruppen. Hvor det tidligere kun var enlige forsørgere på overførselsindkomst, der kunne ansøge om julehjælp, er der nu også åbnet for, at forsørgende par med begge parter på overførselsindkomst kan søge.

Julehjælpen består af gavekort.

Alle familier får et gavekort på 800 kroner til Rema 1000, og dertil kommer gavekort til indkøb af gaver på 500 kroner pr. barn, dog maksimalt 2.000 kroner.

Beløbene til årets julehjælp er gjort op, men man kan stadig indbetale til det gode formål. Nye donationer vil blive brugt som startkapital til næste års indsamling.

Man kan støtte via Mobilepay på 969599.

sra