Opel sender nu en minibil på gaden til under 80.000 kr. KARL kan ses og prøves hos Opel forhandlerne fra den 21. juni.
KARL er navnet på en af brødrene bag Opel fabrikken med en historie, der rækker over 150 år tilbage, og er nu også navnet på en ny minibil fra Opel til under 80.000 kr. KARL får premiere hos Opel forhandlerne den 21. juni, og forventningerne er store til den nye Opel.
”De seneste år er de billige minibiler blevet meget populære, og med en helt nyudviklet bil har vi store forventninger til, at den nok skal blive populær, siger Claus Pedersen fra Opel, Bilhuset Haldrup i Randers. Bilhuset Haldrup har varmet godt op til nyheden med ekstra bemanding den 21. juni, så de er klar til også at tilbyde prøvekørsler.
Priserne begynder ved 79.990 kr. for KARL med Essentia udstyr og topper ved 119.990 kr. for KARL med omfattende Cosmo udstyr. Forventninger er dog, at Enjoy til 99.990 kr. bliver den mest solgte version på det danske marked. Det er også muligt at privatlease KARL i Enjoy version til 1599 kr. pr. måned med 9995 kr. i førstegangsydelse ved en tre årig aftale og 15.000 km årlig kørsel.
Opel Danmark forventer at sælge mindst 2500 KARL i 2015 og derefter 5000 biler om året med den nuværende markedssituation.
KARL måler 3,68 meter i længden og er 1,48 meter høj. Den har fem døre og plads til fire eller fem personer afhængig af version. Essentia har fire siddepladser, Enjoy har som udgangspunkt også fire siddepladser, men giver mulighed for at tilkøbe en ”5-personers Enjoy Plus” pakke, der ud over ekstra sikkerhedsseler og nakkestøtte ved bagsædet omfatter 60/40 splitbagsæde, tågeforlygter med kurvelysfunktion og alarm for utilsigtet vognbaneskift. Prisen for denne pakke er 7000 kr. KARL Cosmo har altid fem siddepladser som standardudstyr.
Under motorhjelmen ligger Opels nye 1,0 tre cylindrede benzinmotor på 75 hk. Med denne motor kører KARL 23,3 km/l med et CO2 udslip på 99 gram ifølge EU-normen for blandet kørsel og får dermed den laveste mulige vægtafgift.
Både rat og sæde er højdejustérbart, og der er plads til to ISOFIX børnesæder ved bagsædet. Bagsædet kan lægges helt eller delvist ned (i forholdet 60/40) – dette er ekstraudstyr til Enjoy og standardudstyr på Cosmo. Med bagsædet lagt helt ned er der plads til 1013 liter bagage. Med alle siddepladser i brug rummer bagagerummet 215 liter.
Enjoy og Cosmo versioner har R300BT radio med mulighed for musikstreaming som standardudstyr, Aux-in, USB stik og Bluetooth håndfri telefonforbindelse. KARL kan også udstyres med DAB+ radio for endnu flere kanaler, bedre radiomodtagelse og fremtidssikring i lande, hvor FM signalet lukkes ned.