For kort tid siden modtog Sct. Mortens Sogns menighedsråd en bevilling på 3, 4 millioner kroner fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal som støtte til opførelsen af den nye sakristibygning ved kirken. Det blev kort efter fulgt op af en beslutning i provstiudvalget for Randers Nordre Provsti, at sognet kan optage et lån på tre-fire millioner i stiftsmidlerne
Sammen med sognets egne opsparinger er der nu penge til at gennemføre nedbrydningen af den nuværende sakristibygning og til opførelsen af en ny, som det blev besluttet for ti år siden efter et idéoplæg til en bygning i to etager tegnet af Ebbe Marxen fra Vilhelmsen, Marxen & Bech-Jensen, Århus. Dette projekt blev godkendt og anbefalet af de kirkelige myndigheder, Nationalmuseet og Den kongelig Bygningsinspektør i 2008.
Projektet er nu efter færdigfinansieringen blevet omfattende drøftet af menighedsrådet og Ebbe Marxen i et samarbejde med medarbejdere i den donerende fond, idet prisudviklingen har betydet, at det må begrænses en smule.
“Samtidig er der taget stilling til, hvordan de synspunkter, der er fremkommet i den offentlige diskussion den seneste tid, sammen med arkitektens og menighedsrådets erfaringer fra de mellemliggende år kan indarbejdes i bygningen, som skal kunne rumme et mødelokale/konfirmandstue, arbejdspladser til kirkens medarbejdere, et lille køkken samt gode handicapfaciliteter”, fortæller Otto Holdgaard formand for byggeudvalget.
Ebbe Marxen har sammen med Bruno Viuf Larsen fra deres tegnestue udarbejdet et forslag til en sådan ændring af det oprindelige projekt. Hovedideen er, at den nye bygning, stadigvæk i to etager, rykkes nærmere kirkens kor, hvorefter den flugter sideskibet, men til gengæld gøres den lidt længere, så den følger koret ud til dets apsis. Taget bliver synligt og i tydelig slægt med sideskibenes tage, hvorefter den nu mindre nye sakristibygning fremtræder yderligere integreret i den gamle kirkes bygningskrop.   
På menighedsrådets møde 25. juni blev det besluttet, at arkitekterne og byggeudvalget skal arbejde videre med projekteringen på grundlag af dette forslag.