12. oktober er det International Gigtdag, og det markerer Gigtforeningen Randers og Jernbane Apoteket ved at sætte fokus på smerter, da gigt og smerter ofte hænger sammen. Derfor kan man på Jernbane Apoteket 8. oktober få gode råd af fysioterapeuter omkring gigtproblemer og behandlings- og træningsmuligheder
 
”Smerter er formentlig en del af din hverdag, hvis du har gigt. Cirka 20 procent af alle voksne danskere har kroniske smerter, og den hyppigste årsag er en gigtsygdom,” siger Mette Bryde Lind, direktør i Gigtforeningen, og fortsætter:
”Nogle mennesker har kroniske smerter i en begrænset periode. For andre kan smerter have en ukendt udløbsdato og være en belastende følgesvend. Det kan nemlig være svært at tale om sine smerter, fordi smerter er usynlige,” siger Mette Bryde Lind.
En ny undersøgelse fra Gigtforeningen, som er udført af analysebureauet YouGov blandt mennesker, der lever med en gigtsygdom, viser, at 65 procent skjuler deres smerter, og 61 procent døjer med manglende forståelse fra omverdenen. Halvdelen af de adspurgte fortæller tilmed ikke til omverdenen, at de har smerter, fordi andre har svært ved at forstå dem.
”Tallene understreger, at smerter er et tabu. Det kan være ensomt at bære på smerte, for smerter er usynlige. Og smerter kan blive til tabu, hvis man vælger at skjule dem, fordi man er bange for, at omverdenen ikke kan forstå. Ved selv at være åben og fortælle om sine begrænsninger og behov, hjælper man omverdenen på vej til at yde den støtte og hjælp, man har brug for,” siger Mette Bryde Lind.
 
Besøg apoteket og få mere at vide om smerter
I anledning af Den Internationale Gigtdag sætter Jernbane Apoteket fokus på gigt sammen med Thomsen Fysioterapi & Træning og den lokale gigtforening torsdag 8. oktober klokken 15-17. Man kan komme ind på apoteket og få gode råd af fysioterapeuterne Finn Thomsen og Henriette Glerup omkring gigtproblemer og behandlings- og træningsmuligheder, og man kan møde repræsentanter fra den lokale gigtforening.
Der er også mulighed for at deltage i en konkurrence om at vinde et ophold, hvor man kan lære mere om smertehåndtering.