Hvis du betaler skat i Randers, så skal du håbe på, at sidste uges pres virker.

Ellers kan det betyde nogle svære år for os randrusianere.

Under sidste uges pres(semøde) fremlagde borgmester Torben Hansen og kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt de dystre tal og forventningen om, at det koster mindst 370 millioner kroner at genoprette Alling Å og rydde op efter miljøskandalen som Nordic Waste fremkaldte sidste år.Det var et pres beregnet til at få folketingspolitikere og beslutningstagere til at erkende, at Randers Kommune skal have økonomisk hjælp.

Og det virkede tilsyneladende. For efterfølgende har Kommunernes Landsforening og flere folketingspolitikere sagt at miljøloven skal laves om. Det kan simpelthen ikke passe, at et konkursramt forurenende firma kan påføre en kommune så store og dyre opgaver. Uden at kommunen kan få hjælp.

Torben Hansen anstrengte sig tydeligvis, da en byge af spørgsmål fra pressen haglede mod ham.

For først lovede både miljøminister og statsminister hjælp til borgerne i Randers. Så smækkede kassen i. Og Mette blev tavs som en død mink i en minkgrav, mens miljøministeren måtte tage tæskene.

Borgmesteren undveg behændigt at svare på, hvad han personligt mente om Mette Frederiksens løftebrud.

Dermed sparkede han ikke for hårdt i det pres, som han har lagt på Mette Frederiksen og Magnus Heunicke. Tværtimod er der nu en mulighed for, at Magnus Heunicke kan finde en løsning, uden at han eller Mette Frederiksen taber ansigt.

Så nu er det afgørende, om Torben Hansens milde pres virker på sigt.