Dronning Margrethe har aflyst første del af sit sommertogt i maj og juni. Men fastholder sit sensommerbesøg i Randers.

KIAN JOHANSEN

Efter Dronning Margrethes i øvrigt vellykkede rygoperation i februar har Kongehuset valgt at udsætte bybesøget i Allerød Kommune i maj, samt den første etape af Dronningens sommertogt med Kongeskibet Dannebrog til Bornholms Regionskommune, øgruppen Ertholmene og Halsnæs Kommune, der var planlagt til afholdelse i juni måned.

Det oplyses i en pressemeddelelse fra Kongehuset.

»Det forventes, at årets sensommertogt til Vordingborg Kommune, Randers Kommune og Fredericia Kommune bliver gennemført som planlagt,« lyder det videre.

»Dronningens genoptræning efter operationen går godt, men genoptræningsforløbet vil fortsat strække sig over længere tid. Dronningens officielle program vil som følge deraf være præget af et lavere aktivitetsniveau end normalt,« står der videre.

Sensommertogtet indledes i Vordingborg Kommune 29. august, hvorefter Kongeskibet Dannebrog fortsætter nordpå med besøg i Randers Kommune 31. august. Afslutningsvis er Fredericia Kommune 1. september vært for det sidste stop på Dronningens sensommertogt.

  • Din Avis har stillet 14 spørgsmål om mulige begivenheder, der kunne finde sted i Randers i 2023.
  • Hvert kvartal får vi tidsmæssigt svar på to af spørgsmålene. De resterende får vi svar på i løbet af 2023.
  • Hvis Hendes Majestæt Dronningen kommer til Randers i august, så bliver det til et endnu et ’ja’ i vores Randers Dysten 2023.
  • I spørgsmål 13 ud af 14 har vi spurgt, om der kommer et formelt royalt besøg til Randers i 2023. Mere end 50 procent af de indsendte kuponer har svaret ’nej’ til dette spørgsmål.
  • Hovedpræmien er et citygavekort på 1.000 kroner.