Vinhuset Randers lover, at der også kommer en portvinsfestival til næste år.

AF CECILIE BISGAARD

Der var især portvin men også rød- og hvidvin fra Portugal på programmet, da Vinhuset Randers i lørdags slog dørene op til Randers Portvinsfestival.

»Vi er skideglade for, at vi har fundet den her lille niche. Det tager tid at lave, men i perioder, hvor detailhandlen er hårdt ramt, så er det sådan noget her, vi skal gøre for at skille os ud,« siger Peter Hunniche, der er den ene ejer af Vinhuset.

I løbet af to timer kunne alle interesserede portvin-elskere smage omkring 60 forskellige slags portvin.

»Portvin er in. Der findes en masse små klubber, og mange går op i at få et godt glas portvin. Det er ikke som i gamle dage, hvor portvin var noget, der stod i et skab i hjørnet af Moster Annes stue og kun blev taget ud til særlige lejligheder,« siger han.

Før den del af Portvinsfestivalen, der var åben for alle, var der et lokalt pengeinstitut, der havde købt 150 pladser til en »portvin-seance«.

»De blev klogere på portvinens ædle kunst, og de fik mulighed for at finde ud af, hvad portvin er og at opleve de mange forskellige stilarter, aldre og så videre. Vi synes selv, det var et fantastisk dobbeltarrangement, og vi kan høre på den feedback, vi har fået, at rigtig mange gæster var glade for det. Det var hyggeligt og en lærerig oplevelse,« siger han.

I alt var omkring 225 mennesker forbi Randers Portvinsfestival i løbet af lørdagen.

»Det viser os, at interessen er der. Vi forsøger også at have noget nyt med hver gang, og det er der helt sikkert også, når vi gentager arrangementet til næste år,« lover Peter Hunniche.

Han løfter også sløret for, at Vinhuset Randers arbejder på nogle lignende arrangementer bare med whisky, rom og spiritus generelt i fokus.