‘Afbrudt samliv’ spiller på Randers Teater.

Oplev en anderledes kærlighedshistorie om et ægteskab i forandring, når forestillingen ’Afbrudt samliv’ 15. og 16. januar spiller på Randers Teater. Forestillingen behandler på kærlig og humoristisk vis et alvorligt emne som demenssygdommen Alzheimers.

Carsten og Marianne har været sammen i 45 år. De har båret hinanden gennem livet og fyldt det med gode minder, børn, børnebørn, sang og musik. Men da Marianne bliver ramt af Alzheimers, tager deres liv en drejning.

Særligt Carsten må navigere i den ukendte – og til tider absurde – adfærdsændring, som følger med sygdommen, der langsomt forandrer hans kone. Han forsøger ihærdigt at kæmpe imod afmagten og holde fast i deres kærlighed – men er det overhovedet muligt at bevare det gamle, når den ene part gradvist forsvinder dag for dag? Og hvordan accepterer man, at intet længere er, som det var?

Vinder-stykke

I januar 2022 arrangerede Vendsyssel Teater og Teater V dramatikerkonkurrencen Dramatisk Debut 2022 for debuterende dramatikere.

Tre ud af i alt 40 indsendte tekster blev præsenteret for publikum i en stor finale-reading. Vinderen blev skuespiller Henriette Katrine Lund, som både fik tildelt publikumsprisen og juryens førsteplads med sit skuespil ’Afbrudt samliv’. Det var blandt andet hendes evne til at gå tæt på et dystert emne og samtidigt skildre det med humor og håb, der sikrede hende førstepræmien samt en professionel opførelse af manuskriptet på begge teatre.

Ægteparret portrætteres af de rutinerede og alsidige skuespillere Jørgen Bing og Lisbeth Gajhede, og på scenen suppleres de af skuespilleren Pelle Koppel.

gs