I mere end 20 år har arrangøren af den årlige handicapmusikfestival Lars Pedersen skabt fest og glæde i Randers Festuge.

Han døde fornylig efter kort tids sygdom.

Men det skal ikke gå ud over handicapmusikfestivalen, lyder det fra Randers Festuge, der vil sikre en videreførelse af musikfesten i samme ånd som hidtil.

Danske Handicaporganisationer i Randers bliver festivalarrangør i samarbejde med SPOT Festivalen og Randers Festuge.

I forbindelse med reorganiseringen bliver navnet nu ’Musikfestivalen for Handicappede’. Entertaineren Jacob Haugaard fortsætter som konferencier, og lokale bands står for opvarmningen. Hvem der ellers kommer på scenen 16. august, bliver offentliggjort i maj.

Leder for SPOT Festival, Gunnar K. Madsen: »Vi er glade for at kunne bidrage til at holde mødet mellem god musik og et festklar publikum i live. Det sker i respekt for Lars Pedersens mangeårige indsats og med en stor tak til alle samarbejdspartnere og bidragydere.«

»Randers Festuge har altid været for alle med et bredt udbud af gode oplevelser, kultur og musik. Derfor er det en glæde, at denne musikfestival fortsat er en del af festugen,« siger festugechef Mette Bertelsen.

De nye arrangører har blandt andet sikret sig, at den tidligere hovedsponsor Sparekassen Kronjylland fortsætter. Dermed er også det økonomiske grundlag i orden.

»Vi ser frem til en festlig dag for alle. Et skønt frirum fra hverdagen i et forrygende fællesskab med andre,« siger Asger Laustesen, formand for Danske Handicaporganisationer i Randers.

Det konkrete festivalprogram vil senere blive offentliggjort i festugens program og på www.randersfestuge.dk