50 år med støt stigende salg i Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i Randers.

For 50 år siden åbnede Folkekirkens Nødhjælp sin genbrugsbutik i Randers.

I 1974 startede butikken i Vinkelstræde, men den har siden haft flere adresser blandt andet på Hobrovej og Markedsgade. I 2012 flyttede den til Houmeden.

»Takket være alle de dygtige frivillige, vores donorer og vores trofaste stamkunder har salget været støt stigende gennem årene,« fortæller Alice Bertelsen fra Folkekirkens Nødhjælp i en pressemeddelelse og fortsætter:

»Det er glædeligt, at salget stiger, da det kan betyde, at kunderne er blevet mere miljøbevidste og ønsker at bidrage til at begrænse det enorme overforbrug af tøj.«

Overskuddet af salget går direkte til folk i nød ude i verden blandt andet til Ukraine og Gaza. I 2023 var overskuddet 340.000 kroner.

Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutikker i hele landet sendte sidste år 32,8 millioner kroner videre til nødhjælp, hvilket var rekord.

»Vi håber, alle vore kunder vil være med til at fejre de 50 år lørdag 4. maj. Der er 50 procent rabat på alt i butikken den dag. Vi giver også en lille forfriskning, og der vil være festlige indslag og overraskelser,« siger Alice Bertelsen.

gs