I efterårsferien kan man på GAIA Museum opleve lidt af outsiderkunstneren Manfred Teeges univers
I efterårsferien er der tre dage med kreativt, kunstnerisk værksted på GAIA Akademi og GAIA Museum Outsider Art. Det henvender sig i sær til børn mellem 7 og 13 år, men mindre børn er også velkomne, hvis de har en voksen med, der kan hjælpe til. Det går ud på at lave sceptre og hovedpynt med inspiration fra den tyske outsiderkunstner Manfred Teege, som er godt repræsenteret i GAIA Museums faste samling.
Manfred Teege levede fra 1943-2001. Han boede i en lille landsby i Tyskland. Her dekorerede og udsmykkede han sig selv og sit hjem. Han lavede mere end 100 forskellige sceptre. Nogle af sceptrene er smukke i al deres enkelhed, mens andre er mere overdådige. Han så skønheden i alt det, vi andre smider ud, og forvandlede det til de mest fantastiske ting. Værkstedet er åbent tirsdag, onsdag og torsdag i efterårsferien klokken 11-14, og det er gratis at være med.
Udover at deltage i det kreative værksted kan man se museet arbejde med at opstille Manfred Teege-samlingen i et lille udstillingsrum i museumssalen, der er specielt indrettet til formålet. Det betyder, at der er mulighed for et sjældent kig bag kulisserne, og der vil også være mulighed for at få en snak om outsiderkunsten og om Mandfred Teeges særlige udtryk.
Museumssamlingen er åben mandag-lørdag.