Randers Handelsrådet har i anledning af deres 175 års jubilæum givet byen en gave. Lige for enden af Havnebassinet der hvor Marinehjemmeværnets skib plejer at ligge, står der en kæmpe ”Julelys-hest” på en pram. ”Julelys-hesten” er 6,5 m høj på størrelse med Den Jyske Hingst på Østervold og den kan ses om natten, når lyset i hesten er tændt. Det er julemanden som får lov til at tænde lyset i ”Julelys-hesten”.
Inspirationen til udformningen af ”Julelys-hesten” er den Jyske Hingst på Østervold. Randers Handelsråd er sikker på at mange vil glæde sig over ”Julelys-hesten” og julestemningen som den vil være med til at skabe ved Havnen.
Julelys-hesten er produceret i Slovakiet med firmaet MK-Illumination i Ringsted som leverandør. Der er mange som har bidraget til at realisere projektet. Det er Randers Havn, Sparbank Nord, Vognmand Erling Andersen, samt Ingeniørformaet Reeholm og Bredal
Opstilling af ”Julelys-hesten” passer godt sammen med projektet ”Lysets By Randers” som Handelsrådet også har arbejdet med. Randers skal være kendt som Lysets By. Byen, der hvert år tiltrækker tusinder af mennesker, som vil komme for at beundre den smukke lyssætning i de mange forskellige byrum, en lyssætning, som løbende fornys og måske skifter farve, alt efter hvornår på året, vi befinder os, eller hvilken begivenhed, der aktuelt markeres eller fejres i byen.