Den nuværende ejer af Hvidsten Kro, Søren Fiil Paetch, har samlet maskiner og redskaber fra det forrige århundrede. Kroens arkitekt gennem en længere årrække, Klaus Lenskjold fra Tegnestuen 94 i Skanderborg, skal stå for renoveringen, mens Museumschef Jørgen Smidt-Jensen, Østjyllands Museum i Randers, skal stå for udstillingerne.
Hvidstengruppen var en dansk modstandsgruppe fra Hvidsten, der under besættelsen, i årene 1943-44, deltog i modtagelse af våben, ammunition, sprængstof og faldskærmsfolk, der blev kastet ned af engelske bombefly. Kroejer Marius Fiil, var leder af gruppen, der skulle modtage sendinger fra England, og hjælpe med at videresende til andre modstandsgrupper.
I marts 1944 blev gruppen omringet og anholdt af tyske soldater. Otte af gruppens medlemmer blev dømt til døden af den tyske krigsret. Henrettelsen fandt sted d. 29. juni 1944 ved skydning i Ryvangen. Seks af gruppens andre medlemmer blev dømt til tugthus. Efter befrielsen fandt man ligene af de otte i Ryvangen. Den 16. juli 1945 blev de gravsat i Hvidsten by, hvor der er rejst en mindesten.
Hvidsten Kro drives i dag videre af oldebarnet Søren Fiil Paetch, og serverer i dag den samme menu som hans oldeforældre. Krostuen er et levende museum, med god dansk traditionel mad, med hovedvægten på det danske.