Drengens far nægter

En fem måneder gammel dreng fik alvorlige og livstruende blødninger i hjernen efter at være rusket af sin far.

Nu er en 32-årig mand ved Retten i Randers blevet idømt en ubetinget fængselsstraf på et år og ti måneder for at have været alt for voldsom over for sin søn.

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

I maj 2022 blev en sundhedsplejerske bekymret for den fem måneder gamle dreng under et besøg hos forældrene i deres hjem i en by tæt på Randers.

Han havde et unormalt stort hoved, og da han efterfølgende blev scannet på sygehuset, viste det sig, at han havde nogle alvorlige blødninger i hjernen, som han blev akut behandlet for.

Nye og gamle skader

Lægerne vurderede, at der både var nye og lidt ældre blødninger, og derudover konstaterede de, at barnet også havde brækket et lårben. Skader, som barnet ikke selv kunne have påført sig.

Sagen blev anmeldt til Østjyllands Politi, der startede en efterforskning op for at finde frem til, hvad der var sket, og hvem der eventuelt havde påført barnet skaderne.

Imens blev forældre og barn overført til familieinstitutionen Bethesda. Under opholdet bed faren drengen i kinden, så han fik et tydeligt bidemærke.

Det førte til, at politiet anholdt den 32-årige, der efterfølgende blev varetægtsfængslet i sagen.

Lægerapporter og vidneudsagn var afgørende

Under den indledende efterforskning forklarede den 32-årige, at han måske havde været lidt voldsom, når han skulle få barnet til at bøvse, og moren forklarede også, at hun havde set den 32-årige håndtere babyen voldsomt for at få ham til at bøvse, og at hun flere gange havde bedt ham være mere forsigtig.

Fredag faldt der så dom i Retten i Randers, hvor den 32-årige altså blev idømt ubetinget fængsel i et år og ti måneder.

»Det er en ulykkelig sag for alle involverede, men det kunne have gået endnu mere galt, for ifølge lægerne har barnet været i akut livsfare. Den 32-årige har ikke rusket barnet i ond hensigt, men han var alt, alt for voldsom i sin håndtering af et meget lille og skrøbeligt barn, og han havde fået flere advarsler om, at det var for hårdhændet. Retten vurderede ligesom anklagemyndigheden, at han var skyldig i grov og livsfarlig vold, blandt andet på grund af de lægerapporter og vidneudsagn, der blev fremlagt,« siger specialanklager Lisbeth Weiss Petersen.

Faren nægtede

I retten nægtede den 32-årige at have nogen som helst kendskab til, hvordan skaderne på sønnen kunne være opstået.

Han har udbedt sig betænkningstid i forhold til, om han vil anke dommen.