Barry Hodkinson var manden, der stod i spidsen for Barry’s Pub. Han havde sine meninger og folk lyttede til ham. Også selv om historierne ofte var de samme.

KIAN JOHANSEN

Han er kendt af mange, ikke mindst fordi han lagde navn til Barry’s Pub i Middelgade i Randers, men også fordi han som bartender og vært på pubben var en afholdt person.

Barry Hodkinson, døde i mandags, 70 år gammel. I efteråret 2022 fik han konstateret Amyotrofisk Lateral Sklerose (ALS). Sygdommen rammer de motoriske nerveceller i hjerne, hjernestamme og rygmarv og giver muskelsvind med svaghed i arme og ben samt besvær med at synke og tale.

»Han nåede at fejre sin 70 års fødselsdag, 19, september,« fortæller Jac Thomas Lund, der har kendt Barry Hodkinson i mange år, både som gæst på pubben, som ven og som formand for den lokale Liverpool-fanklubb ’The Reds’, hvor Barry Hodkinson var i bestyrelsen. Faktisk fandt Barry også på navnet til fanklubben i sin tid.

Liverpools flag

Kærligheden til fodbold og Liverpool betyder, at der på hans kiste vil ligge Liverpools flag, doneret af fanklubben, til ære for manden, der voksede op mellem Liverpool og Manchester.

»Han var i sin tid en meget kendt DJ, turnerede rundt i Europa og har blandt andet andet optrådt på færgen mellem Esbjerg og Harwich og så har han haft mange andre jobs, blandt andet på et bryggeri,« fortæller Jac Thomas Lund og tilføjer:

»Derfor havde han masser af erfaring og altid en god historie at fortælle om sit liv. Det handlede altid om ham. Og selvom jeg havde hørt historierne så mange gange, så fortalte han dem altid sjovt og muntert, så du lyttede alligevel.«

»Og så havde han et tag på de unge. Man lyttede til ham. Han havde stærke holdninger og stod tydeligt ved dem,« lyder det.

Britisk ordentlighed

Barry Hodkinson var typisk britisk og brugte sin sarkasme på den rette måde. Du blev mødt med et glimt i øjet, service, høflighed og venlighed.

»Han kunne altid slynge en hyggesviner i hovedet på folk og tog gerne imod en igen. Men du var ikke i tvivl om, at tingene skulle gøres ordentligt. Når du bad om noget, så skulle du sige ’please’ og tiltale folk omkring dig pænt.«

Vennen Jac Thomas Lund trækker vejret dybt inden det næste kommer.

»Han var et lækkert menneske. Altid optimistisk. Og så talte han altid kærligt om sin kone. Det kunne vi andre måske godt lære lidt af.«

Barry Hodkinson efterlader sig kone og to voksne børn. Han skal bisætttes på fredag.

Barry’s navn

Det var på en ferie i Tyrkiet i 1999, at Ib Lorentzen foreslog svigersønnen Søren Bach at købe et værtshus i Middelgade. Med den centrale placering i Randers forudså Ib Lorentzen gode muligheder for at bygge en forretning op der. Og det gjorde svigersønnen så også, for han købte stedet.

Ind kom Barry Hodkinson, som blev bestyrer og lagde navn til baren. Den navnkundige bartender Ib Lorentzen blev hevet ud af pensionisttilværelsen som ny bestyrer på Barry’s Pub, da englænderen havde svært ved at få en alkoholbevilling. Baren åbnede i august 1999. Barry Hodkinson brugte herefter sin tid på at arbejde på andre værtshuse, før han kom tilbage igen som bestyrer, 10 år senere.

»Det var hårdt at starte her, for stedet havde ligget stille et stykke tid. Men det var godt, at vi fik lukket op til Randers Festuge, det gav et økonomisk rygstød nærmest med det samme,« har Ib Lorentzen tidligere fortalt til Din Avis. Han stoppede i øvrigt på Barry’s som 80-årig i 2022, tæt på at være den ældste bartender i Danmark.

Navnet Barry’s Pub ændres der ikke på, siger bestyrer og en af de fem medejere af Barry’s Pub, Eddie Kristiansen til TV2 Østjylland.