Morten Lyhne kommer med stor erfaring både som skoleleder og senest som skolechef i Favrskov Kommune.

Randers Kommune har netop ansat Morten Lyhne som skolechef, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

»Morten Lyhne har en særdeles relevant faglighed, strategiske kompetencer og ledelseserfaring, og han har netop erfaring med at implementere gode lærende fællesskaber og understøtte et velfungerende skolevæsen, som skaber en god ramme for alle børn. Vi glæder os meget til at byde Morten velkommen,« siger Carsten Otte, direktør for Børn og Skole i Randers Kommune.

Morten Lyhne kommer fra en stilling som skolechef i Favrskov Kommune og tiltræder 1. august og dermed kort efter, at Randers Byråd har vedtaget både en ny Børne- og Unge-politik og en ny Uddannelsespolitik, der med løfter til børnene sætter fokus på lyst til læring, mod på livet samt gode og trygge overgange.

»Jeg glæder mig rigtig meget til at komme til Randers Kommune og bidrage til at implementere de nye politikker og, at alle elever oplever et skolevæsen, der understøtter alle i at mestre deres hverdag. Eleverne skal helst alle opleve at indgå i meningsfulde fællesskaber, som både udfordrer og udvikler. Jeg ser meget frem til at arbejde sammen med både Skole- og uddannelsesudvalget, skoleledere, medarbejdere, forældre, elever og professionelle om at skabe det gode skoleliv,« siger Morten Lyhne.

Han blev uddannet lærer i 1997 og har siden arbejdet både som lærer, skole- og ungdomsvejleder samt som afdelingsleder, viceskoleleder og skoleleder inden han blev først viceskolechef i Aalborg Kommune og dernæst skolechef i Favrskov Kommune. Sideløbende har han uddannet sig inden for ledelse.

Morten Lyhne bor privat i Rebild med sin hustru Helle. Sammen har de to voksne sønner.