”Vi ønsker, at alle elever i Randers Kommune kan komme sikkert til og fra skole. Flere skolevejsprojekter blev realiseret før skolestart i 2015 og i løbet af efteråret. Vi er i gang med resten af projektet nu, og vi forventer at blive færdige med de vedtagne projekter senest efter sommerferien,” siger Rune Asmussen, afdelingschef for Plan, Byg og Veje i Randers Kommune
På Vestervangsskolen bliver der lavet en forlængelse af afsætningslommen på Vester Boulevard for de elever, der bliver kørt til skole. De cyklende elever kan glæde sig til etableringen af cykelramper fra Hobrovej til stitunnelen ved Anisvej og Urmagervej. Fra tunnelen til Borup Allé etableres en dobbeltrettet cykelsti.
De elever, der går til skole, får også bedre forhold. De får mulighed for at gå langs parkeringspladsen uden at træde på græsset.
 
Hævede flader og nye heller
På Søndermarkskolen går kommunen i gang med at lave en del af personaleparkeringen langs brandvejen mod sportspladsen i februar 2016.  Det sker for at skabe mere plads foran skolen til afviklingen af trafikken. Derudover kommer der hævede flader på Bøsbrovej for at sænke bilernes fart.
Næste projekt på skolen bliver at asfaltere den eksisterende sti fra Asser Rigs Vej til Vennelystvej.  
 
Skråparkeringer og ”kys og kør”