Politiet advarer beboere om røgen.

AF JØRGEN ROSENGREN

Politiet advarer om kraftig røgudvikling fra en brand.

Beboere i området skal gå inden døre og lukke døre og vinduer – og slukke for et eventuelt ventilationsanlæg.

Det skriver Østjyllands Politi på Twitter.

Brandvæsenet blev torsdag morgen klokken 7.07 kaldt til en røgudvikling i en fabriksbygningen på Kastrupvej i Langkastrup sydøst for Assentoft.

En patrulje blev straks sendt afsted, og betjentene kunne ved deres ankomst til stedet konstatere, at der var røgudvikling fra taget, og at brandvæsenet var gået i gang med slukningsarbejdet.

»Der er ingen flammer – det ser ud til, det kommer fra en form for oplag som træpiller eller lignende,« sagde Anders Ratchke, vagthavende operationschef ved Østjyllands Brandvæsen i den forbindelse til Lokalavisen.dk.

Det viste sig, at der i bygningen lå en større bunke frøskaller – ifølge politiet omkring fem tusinde ton – hvori branden umiddelbart var opstået.

Da der ikke umiddelbart var nogle indikationer på, at branden skulle være påsat, forlod politiet stedet, mens brandvæsenet fortsatte slukningsarbejdet.

Udviklede sig til brand

Natten til fredag klokken 1.53 fik politi og brandvæsen en ny anmeldelse om brand på adressen, da det endnu ikke havde været muligt at få nedkæmpet gløderne i fabrikshallen.

Ifølge anmeldelsen var der nu flammer op gennem taget, og flere patruljer blev sendt til stedet.

To ansatte blev i forbindelse med oprydning af frøskallerne udsat for en del røg og blev efterfølgende kørt til kontrol på hospitalet. De var umiddelbart ikke kommet alvorligt til skade.

Ifølge politiet befandt ingen personer sig umiddelbart på stedet, og de nærmeste naboer i området blev kontaktet og informeret om, at der var kraftig røgudvikling fra fabriksbygningen.

Intet tyder på sundhedsskadelig røg

Ifølge brandvæsenet kan slukningsarbejdet tage op til flere dage, og derfor kan man i der den kommende tid fortsat forvente at se synlig røgudvikling i området.

Der er på nuværende tidspunkt intet, der tyder på, at røgen medfører sundhedsskadelige gener for beboerne i nærområdet.

Østjyllands Politi undersøger sagen nærmere og har på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer.