Efter en længere kamp med omfattende bygningsskader og reducering af midler er Frivilligværket tilbage.

Det var egentlig meldt ud, at Frivilligværket i Randers var nødt til at lukke. Men fredag genåbnede stedet med reception i Frivillighedens Hus.

»Alting er nu så meget på plads, at vi kan byde velkommen til alle de mange frivillige, som gør en stor indsats indenfor det sociale område i Randers Kommune. Frivilligværket udgør den ekstra støtte, som gør livet lidt lettere for de 144 medlemsforeninger, der arbejder med de svageste grupper i samfundet i Randers Kommune,« skriver Frivilligværket i en pressemeddelelse.

Sidste efterår fik Frivilligværket skåret 60 procent af sit kommunale tilskud væk. Oveni det blev lokalerne, som Frivilligværket holder til i, ramt af omfattende vand- og røgskade, og derfor havde kontor- og mødelokaler været under renovering i en længere periode.

Frivilligværket holdt reception i deres lokaler i Frivillighedens Hus i Randers. Foto: Cecilie Bisgaard

En gruppe ildsjæle valgte at kæmpe videre for at få Frivilligværket på fode igen, og fredag markerede man, at det arbejde lykkedes.

Receptionen var samtidig en markering af, at man netop har ansat Mette Sørensen som ny leder for Frivilligværket. Den tidligere leder, Louise Brown, stoppede, efter hun blev valgt ind i Folketinget for Liberal Alliance.

»Jeg glæder mig til at komme i gang. Jeg synes, det er fedt at kunne give førstehjælp til foreningerne – at understøtte og bakke frivillige i de lokale foreninger op,« siger Mette Sørensen til Din Avis og fortsætter:

»Vores første og største opgave er at genstarte Frivilligværket. Vi skal ud over rampen og gøre opmærksom på os selv. Men vi skal også tilpasse os en ny virkelighed, hvor vi har færre midler og ansatte.«

Der skal selvfølgelig bobler til, når man fejrer en genopstandelse. Foto: Cecilie Bisgaard

ceb