En kræftdiagnose påvirker hele familien og de pårørende – ikke kun den kræftramte. Derfor sætter Randers Sundhedscenter ekstra fokus på kræft i uge 15 med forskellige arrangementer og oplæg for både kræftramte og pårørende
 
I Danmark opstår der cirka 35.000 nye tilfælde af kræft om året. Det svarer til, at næsten 100 danskere hver dag får den svære besked, at de har fået kræft. Ved siden af står ægtefællen, kæresten, familien, børn, forældre og venner og ønsker at støtte den kræftramte så godt som muligt, mens de selv står midt i en svær situation.
”En kræftdiagnose kan påvirke livet for mange mennesker i lang tid. Derfor er det vigtigt, at man lærer at leve med kræften og så vidt muligt formår at få noget andet ind i sin hverdag,” siger forløbskoordinator i Randers Sundhedscenter, Vibeke Dahl.
I uge 15 kan man blandt andet være med til konditions- og styrketræning for kræftramte, høre oplæg om bivirkninger og psykiske følger ved en kræftsygdom, og hvad der gør, at sygdom og lidelse nogle gange bliver skamfuldt for os. Man kan også få introduktion til mindfulness, tage til foredrag om sund mad og velvære og meget mere.
”Vi sætter både fokus på de tilbud, Randers Kommune har til borgerne, og vi giver også deltagerne information om, hvor de ellers kan henvende sig for at få mere hjælp og støtte,” siger forløbskoordinator Anja Gjettermann.
Man kan se hele programmet på Randers Sundhedscenters hjemmeside.