Syv af 10 Randers-hold vendte hjem fra DM med medaljer
 
Randers Cheerleaders er bedst i Danmark. Det blev tydeligt understreget ved de danske mesterskaber i Brøndbyhallen, hvor hele syv af 10 deltagende Randers-hold snuppede medaljer ved et mesterskab med 1.100 aktive fra 14 klubber.
To danske mesterskaber, to anden- og tre tredjepladser blev det til – og dertil prædikatet som ”Årets Klub” i indeværende sæson.
DM-guldet gik til kvartetten i kvindeklassen – Senior Premier All Girl Group – Sira Lund, Mie Høg Hegaard, Frederikke Bertin og nordjyske Ann-Cathrine Skou fra Aalborg, der kan deltage for Randers, så længe hun ikke stiller op for andre. Og guld var der også til Randers i kategorien Group Stunt Senior Mix – til Frida Ditlev Petersen, Ida Ellermann, Marie Sveigaard og Daniel Kragh Pedersen.
Begge guldmedaljer blev vundet i særdeles suveræn stil.
All Girl-kvartetten, der kalder sig Team Cojamas, vandt med fornemme 80.17 point – 11.34 point foran nr. to. Hos mix-holdet vandt randrusianske Team Manatee med 65.33 point – ni point bedre end sølvmedaljevinderne.
 
Sølv til mix-holdet
 
Efterfølgende var de otte danske mestre også med på det blandede senior-mixhold, hvor 25 deltagere var på gulvet. Her blev det til sølv efter en meget tæt og hård kamp med nordjyske Jam Elite, der vandt med 77.17 point mod randrusianske Cobras Venoms 75.33 point.
Sølv var der også til juniorpigerne Ronja, Amalie, Laura og Sara på holdet Scorpions Showtime i group stunt, mens klubkammeraterne Alberte, Mie, Fiona og Maiken på Scorpions Electric vandt bronze i samme kategori.
De to andre bronzemedaljer gik til Scorpions Strike i eliterækken for piger og til Spiders Attack i yngste gruppe, peewee, for de 8-11-årige.
Blandt de gode resultater hører også femtepladsen i seniorernes partnerstunt, hvor Beauty and the Beast opnåede 63.33 point i en meget tæt kamp – fire point fra guldet.
Tre hold til Wien
 
Med de flotte resultater har Randers fået mulighed for at sende hele tre hold afsted til EM i Wien i juli. De to senior kvartetter og det blandede seniorhold er nemlig udtaget til EM.
At Sira, Mie, Frederikke og Ann-Cathrine vandt DM, var ikke den store overraskelse. De tre førstnævnte Randers-piger har tidligere været med på den store internationale scene og vandt således sølv ved VM i Florida i 2014 og har i flere år hørt til landets allerbedste.
De fire vil afsted til EM.
”For der er noget at forbedre. Sidste år blev vi kun nr. 11, og det skal revancheres,” siger Sira Lund.
Mere overraskende var det, at det i DM-sammenhæng debuterende hold Team Manatee i mix-rækken kom helt til tops.
I Randers Cheerleaders glæder man sig over de flotte resultater, og man håber, det lykkes at beholde de to slovenske trænere Lina Kogoj og Matjaz Gerbec, der inden engagementet i Randers i denne sæson har høstet nationale og internationale medaljer sammen både som trænere og udøvere.
De vandt VM-bronze for Team Slovenia i partnerstunt i 2014 og senest EM-sølv i juni 2015.
”De har en meget stor andel i den store udvikling,” siger Sira Lund, der foruden at være aktiv på hold tidligere også var træner for en lang række hold. Nu har hun kun et enkelt hold og kan dermed satse mere på egen aktivitet.