Det blev fejret i stor stil af alle håndværkerne, bestyrelsen, de ansatte og direktøren på Hotel Randers. Kransen og flaget var kommet op og man havde nået en milepæl i genopbygningen af det gamle hotel i hjertet af Randers. Til rejsegildet blev der serveret pølser og tilbehør til alle fremmødte, og der var rigeligt med forskellige drikkevarer. Selvom det gamle hotel langt fra er sit gamle jeg endnu er der håb forude. Man har på hotellet benyttet sig af opbygningen til at renovere fra bund til top, og lige nu er der reception hele tre steder. Dog kan gæster der vil besøge hotellet blive taget imod i Café Mathisen, som har været åbnet hele tiden siden branden i juni sidste år.
“Vi har hele tiden forsøgt at holde åbnet i hotellet”, fortæller direktør Sven Eskildsen.
“Derfor har borgerne også kunnet komme til koncerter og fester herinde selvom vi bygger om”, fortæller han.
Selskabslokalerne har holdt åbent hele tiden og selvom malerne en uge først gik hjem torsdag, har man alligevel gennemført fester om fredagen og lørdagen.
“Det har været vigtigt for os at holde gang i hotellet og man vil også kunne se at vi har holdt masser af koncerter undervejs, selvom vi har været i gang med genopbygningen”, siger direktøren.
 
På vej op
På tredje sal er der kommet tag og loft på bygningen igen. Her er ved at blive sat skillevægge så værelserne kan komme til at tage sig ud på bedste vis for de fremtidige gæster.
“Jeg vil vove og påstå at vi får provinsens bedste og flotteste hotel”, siger Sven Eskildsen med et stort smil.
“Jeg er meget godt tilfreds og tidsplanen skrider frem, som den skal”.
Han regner med at man lige efter sommerferien vil være klar til at byde de første gæster indenfor og i løbet af efteråret vil de resterende værelser kunne stå færdige.
“Vi vil løbende kunne gøre tingene færdig og hele hotellet vil stå klar, når vi når juleaften, vil jeg tro”, siger han.
Bestyrelsesformand for fonden “Sonja og Wilhelms Mathisens fond”, der har ejet hotellet siden 1999, Anders Thoustrup er også godt tilfreds med, hvad han ser i øjeblikket i det gamle hotel.
“Jeg er meget tilfreds med arbejdet. Selvom det er en kompleks opgave, så har vi jo alle på nethinden, hvordan det så ud. Og overskriften for genopbygningen er klassisk med fornyelse. Det vil man se gennem hele hotellet, når det står færdigt”, fortæller han.
Hotellet bliver fuldstændig opdateret anno 2016 med hensyn til AV udstyr og elektriske faciliteter som en moderne hotelgæst ønsker. Dertil kommer endda også et fitness rum på anden sal.
Sidst hotellet havde rejsegilde var i 1927, og han håber at dette bliver det sidste.
Den nye reception vil være inspireret af hvordan det tog sig ud i 50´erne ud fra gamle fotografier.
“Men igen bliver det med fornyelse”, lover bestyrelsesformanden.
Man håber at gæsterne igen vil vende tilbage til hotellet selvom det, når det er færdigt, vil have været lukket for gæster i godt et år.
“Det bliver en opgave, for folk har jo ikke sovet på gaden, mens vi har haft lukket”, siger Sven Eskildsen.
Han tror og håber dog, at hotellet har en standard og et navn, så folk vil vende tilbage til det gamle hotel fra 1856.