Kommer der ikke flere til Grøn Koncert i Randers, bliver årets koncert den sidste. Så klar er udmeldingen fra Muskelsvindsfonden, der står bag en af sommerens største danske musikturneer, Grøn Koncert.
Men det kommer ikke til at ske, hvis det står til otte studerende fra Erhvervsakademi Dania. Fem læser til serviceøkonom, som er en toårig videregående uddannelse i at skabe netop events og oplevelser, mens tre læser top-up-bacheloren dertil i international hospitality management.
”Grøn Koncert i Randers har haft det svært de seneste år. Det skyldes blandt andet, at Randers ligger tæt på Aarhus, hvor Grøn Koncert har været i mange år, og hvor mange randrusianere har tradition for at komme. Vejret, og at det er en fredag, spiller også en rolle, men vi tror på, at vi kan få flere til at komme,” forklarer 24-årige Astrid Riddermann Laursen, der er leder af projektet og bor i Randers.
 
Studerende som målgruppe
Nogle af de tiltag, som hun og resten af teamet vil prøve af, er blandt andet et samarbejde med sportsforeninger i byen og events i bymidten for at promovere begivenheden. Samtidig er målet at få flere studerende som dem selv til at deltage fra blandt andet Erhvervsakademi Danias andre campusser i Viborg, Hobro, Hadsten og Grenaa.
”Vi er nået forholdsvis langt og har fået godkendt mange ideer af Muskelsvindsfonden, så nu er det bare at fortsætte med at sprede ordet om Grøn Koncert i Randers 22. juli,” forklarer Astrid Riddermann Laursen.
Hun bruger mange timer frivilligt på projektet. Både for at beholde musikturnéen i Randers, bruge kompetencerne fra uddannelsen og på grund af sine to brødre, der begge har muskelsvind.
”Jeg er blandt andet selv kommet i gruppe med andre, der har søskende med muskelsvind, så jeg ved, hvad pengene går til. Siden jeg var helt lille, tog hele familien til Grøn Koncert, så jeg er meget motiveret for, at projektet skal lykkedes,” smiler projektlederen, der håber på godt vejr og naturligvis mange deltagere til den grønne koncert i Randers. Det er Erhvervsakademi Danias mangeårige samarbejde med Muskelsvindsfonden, der har skabt grundlaget for projektet.