SIKR og især Lars W. Knudsen må være tilfredse med oplægget til kommunale kroner til idrætten
 
Samvirkende Idrætsklubber i Randers, SIKR undrede sig over flere punkter omkring den kommunale fordeling af midlerne til idrætten i Randers. Men glædede sig over, at klubbernes egenbetaling til halleje efter første forslag fra kultur- og fritidsforvaltningen blev nedsat fra 97 til 72 kr. pr. time.
Det vakte glæde, men helt tilfreds var Lars W. Knudsen fra Randers Freja/SIKR ikke. Og det overrasker ingen, der har fulgt den meget gerne diskuterende, men altid hamrende godt forberedte Freja-leder i den kommunale idrætspolitiske debat i snart mange, mange år.
”Randers vil stadig være i den absolut dyreste ende sammenlignet med andre byer, og det kan ikke begrundes med væsentlig anderledes tilskudsstruktur i disse byer,” anførte Lars W. Knudsen/SIKR i kommentarerne inden forvaltningens forslag i denne uge havner foran kultur- og fritidsudvalgets medlemmer.
I henvendelsen til kommunen så man frem til egenbetaling nedsat til højst 60 kr.
Det ville iflg. SIKR betyde, at det i Randers kun ville være ca. 45 pct. dyrere at leje haltimer i forhold til i Aalborg.
”De manglende 450.000 kr. årligt for at få en egenbetaling på 60 kr. pr. time må og skal findes,” mente SIKR.
Og så fandt man de resterende 450.000 kroner, som især Lars W. Knudsen, men nok også mangen en klubkasserer i klubber med mange haltimer, glæder sig meget over.
 
Belaster den brede idræt
 
Flere punkter i det kommunale oplæg belastede iflg. SIKR den brede idræt.
Og så var der ikke helt tilfredshed med, at halvdelen af midlerne i anlægspuljen til kommunale idrætsanlæg – 510.000 kroner af 1.043 mio – anvendes til en omklædningsbygning hos Helsted Fremad.
Også 340.000 kroner til opgaver ifm den endnu ikke opførte atletikhal på Langvang samt op mod 300.000 kroner til den uorganiserede idræt vækker undren hos SIKR.
I kommentarerne til kultur- og fritidsforvaltningens oplæg til fordeling af de 1.043 mio. er det tydeligt, at SIKR ikke er helt enig med forvaltningen.
”Forslaget om at bruge 510.000 kr. på omklædningsrum i Helsted kunne afføde bemærkninger, idet Helsted Fremad i 2013 valgte at anvende midler afsat til omklædningsrum på en kunstgræsbane i stedet,” skriver SIKR-formand René Skjøde Andersen i SIKR-kommentarerne til fordelingsmodellen.
Det er dog, anfører SIKR-formanden, værd at bemærke, at Helsted Fremad selv står for en større investering ifm udbygning af omklædningsrum og klubhus.