Forberedelserne til Randersugens Åbning 2016 har været i gang siden begyndelsen af marts. Kapelmester Kent Olsen gennemgår indslag og rækkefølge for dette års program sammen med konferencier Rikke Buch Bendsten
 
Det er tirsdag formiddag i et varmt indre København. Kent Olsen og Rikke Buch Bendtsen holder møde foran en hyggelig café. Mødet skal definere Rikke’s rolle som konferencier og de gennemgår forløbet for dette års åbningskoncert. Rikke har overtaget jobbet som konferencier fra Palle Bo (radiovært, guru mm.) der er taget på jordomrejse som Radio Vagabond. ”Det lå ikke fjernt for mig at skulle være konferencier, så da jeg fik tilbuddet slog jeg til med det samme. Jeg kan godt lide publikum og jeg henvender mig altid til folk for at give dem en god oplevelse.” fortæller Rikke der ligesom Kent Olsen og stammer fra Randers.
 
Fra sportsdanser til sangerinde Rikke Buch Bendtsen er kendt fra det lokale band Discofil, der har underholdt et stort publikum i de sidste 20 år.
”Jeg er opvokset i Randers, og brugte de første mange år al min fritid på Danseskolen i Tøjhushaven. Jeg dyrkede sportsdans og har altid været vild med dans og den galla som følger med.” fortæller Rikke og fortsætter:
”Jeg var samtidig et meget genert barn, og der var ikke mange som vidste, at jeg også brugte meget tid på at synge med en hårbørste som mikrofon hjemme på teenageværelset. Genertheden gjorde at det ikke var naturligt at synge i bands. Det var først i starten af tyverne, hvor jeg mødte Jan Winther (producer Discofil) der filmede et danseshow jeg medvirkede i, og som tilfældigt overhørte at jeg kunne lide at synge. Han spurgte om jeg havde lyst til at indsynge en jingle for Radio ABC. Og ugen efter indsang jeg sangen der blev vores første single ”Aage” med Discofil.” Det blev startskuddet til en musik karriere med masser af succes for Discofil, hvor Rikke sang og dansede. Midt i det hele fik Rikke samtidig mulighed for at spille skuespil og synge i musicals, og hun rejste fra Randers i 1996 for at danse på Aarhus Teater i musicalen Hair. Året efter studerede Rikke i to år på Malmø Musical Academi og flyttede efter det permanent til Aarhus, hvor hun fik en rolle i Kameliadamen. Hun flyttede til Aalborg, da hun fik hovedrollen som Carmen Diaz i musicalen Fame, der spillede for udsolgte huse på Aalborg Teater. Og flyttede derefter til København, hvor hun fik roller i Chicago, West Side Story m.fl. I de sidste seks år har Rikke spillet i forskellige revyer landet over. I år har hun spillet i Sønderborgs Sommer Revy der er blevet nomineret til Årets Revy 2016. ”Fordi jeg kan synge, danse og sige replikker på samme tid har det været naturligt for mig at spille revy. Og så skal man have Funny Bones, når man spiller revy” siger Rikke og griner. Gælder det så også privat: ”Ja det har jeg, og jeg har Funny Bones, når jeg er konferencier” svarer Rikke.
Musikken fyldte meget Kent Olsen voksede op i Randers, hvor han brugte alle de unge år på at spille trommer. Først fik han undervisning i musikskolen, hvor trommelæreren Palle Hundborg sørgede for at teknikken og det musikalske øre blev plejet.
”Musikken fyldte meget i mit liv, og jeg fik tidligt overtalt medarbejderne i Vorup Ungdomsklub til at huse mine trommer, hvor jeg fik udleveret en nøgle så jeg kunne komme og øve, når jeg havde lyst. På et tidspunkt omkring ottende klasse, fik jeg chancen for at spille med Paderup/Risskov Gymnasie Big Band, som spillede nogle ret funky sange. Jeg var overvældet og husker stadig min første koncert på Randers Statskole, hvor jeg røg totalt ud af takten, da jeg kludrede rundt i et stykke, og vores dirigent Alf Sørensen så meget mærkelig ud i ansigtet. Hvordan sangen endte husker jeg ikke, men jeg vidste, at jeg at jeg skulle være musiker,” fortæller Kent. Efter gymnasiet, brugte Kent to år på at booke musik på spillestedet Von Hatten. Det var også her at han mødte Marie Frank, som han dannede band med.
”Vi kendte nogle DJ’s på Radio ABC, der syntes at vi var spændende, så vi fik lov til at spille på ABC Beach Party og de begyndte samtidig at spille vores demo bånd på Radioen. På baggrund af det blev vi kontaktet af københavnske pladeselskaber der ønskede at lave kontrakt med os.” fortæller Kent. I 1996 kunne Kent Olsen, Jørgen Holmegaard og Marie Frank underskrive en kontrakt med et stort pladeselskab. Kent Olsen flyttede samtidig til København, og begyndte at producere og mikse musik. Marie Franks debut album ”Ancient Pleasures” solgte over 100.000 eksemplarer og udkom på internationalt selskab og de modtog fem Danish Music Awards, bl.a for Årets Popalbum. Efter Marie Frank tiden har Kent arbejdet med store danske artister som Kristine Blond, Tina Dickow, Poul Krebs, Hush m.fl. I de sidste to år har Kent mikset lyden til TV, Biograf og Netflix for dubbing firmaet SDI Media. ”Det er et job med store udfordringer. Jeg kan bruge min erfaring fra musikken, men der er samtidig rigtig mange nye ting som jeg hele skal lære.” siger Kent.
 
Randersugen fylder 40 år
Rikke Buch Bendtsen glæder sig til Åbnings koncerten 12. august, hvor hun skal præsentere solisterne Nabiha, Katie Keller og Bjørnskov. Det er jubilæums år, for Randersugen fylder 40 år. Rikke vil blive backet op af top dansere fra danseskolen Let’s Dance. Det er femte år i træk at Kent Olsen er kapelmester for det faste husorkester der består af lokale de musikere Tom Lindby, Jan Møller og Henrik Møller.
Rikke har fået styr på rækkefølgen af setuppet og glæder sig til at sige: ”Hva’ så Randers – Er i klar til en dejlig Randers Uge ?”