Randers Olympiske Park udvider repertoiret med en idrætsdag for kommunens seniorer
 
For sjette år i træk er Randers Olympiske Park klar til at byde på et sandt overflødighedshorn af underholdende idræt i Randers Ugen. I år med en nyskabelse, som Randers Talent & Elite er stolt af at kunne præsentere og en nyhed, som – håber arrangørerne – vil blive en tilbagevendende begivenhed. 
Det drejer sig om en idrætsdag, som er helliget kommunens seniorer, men alle er naturligvis velkommen til at kigge forbi Tronholmen torsdag 18. august fra kl. 10.00-13.00, hvor der står motion, fællesskab og hyggeligt samvær på programmet.
“Vi synes selv, det er en spændende nyskabelse og er meget spændt på, hvor mange seniorer, der vil møde op,” siger Jesper Jakobsen, breddeidrætskonsulent i Randers Kommune. “Vi håber naturligvis, der kommer mange, da vi har mange spændende ting på programmet. Man kan således deltage i idrætsforeningernes senioraktiviteter og få en uforpligtende snak med trænere, ledere og medlemmer. Eller blot nyde dagen i godt selskab og skønne omgivelser.”
 
Livskvalitet og indhold
 
Det er almindeligt kendt, at vi lever længere og længere og, at antallet af ældre i Danmark – og dermed også Randers – stiger over de kommende år.
To kendsgerninger, der er årsagen til, at seniorerne nu får deres egen idrætsdag.
“Betydningen af at holde sig frisk og selvhjulpen har i disse sammenhænge stor betydning.  Dels vil det spare samfundet for en masse udgifter, men allervigtigst vil det give den enkelte en masse livskvalitet og indhold i livet i den tredje alder”,” siger Jesper Jakobsen.
Idrætsklubberne ser frem til at præsentere deres sportstilbud til seniorerne. Der er tale om såkaldte sundhedsfremmende aktiviteter, men der lægges samtidig stor vægt på, at også det sociale samvær og fællesskab står stærkt i billedet
“Netop det sociale aspekt og fællesskabet har efter min mening stor betydning i den tredje alder, hvor hverdagen bliver anderledes efter et langt arbejdsliv. Med en aktiv fritid – og deltagelse i foreningsidrætten – opbygges nye sociale relationer, som er medvirkende til at skabe et aktivt og dejligt seniorliv,” siger kommunens breddeidrætskonsulent.