Heftig debat om skøjtebanen ved Jens Otto Krags Plads skulle op til vinter. Det kommer den.

Der kommer en skøjtebane op, når vinteren melder sig i Randers.

Det besluttede et flertal i byrådet, der holdt møde kort før sommerferien. 25 ud af 31 var for.

Men ikke uden heftig debat. For ikke alle byrådspolitikere var parate til at afgive de 970.000 kroner, som forvaltningen vurderer, at det vil koste, at holde skøjtebanen kørende den kommende vintersæson. Herunder er der indregnet 247.000 kroner på at renovere skøjtebanen nødtørftigt, så den kan holde et par år mere.

Lars Søgaard (V) undlod at stemme, og Christina Kjærsgaard (Østbroen) stemte imod.

Hun begærede sagen i byrådet.

»Efter en pause på et år koster det 250.000 kroner at renovere den. Elpriserne er stadig høje. Det kommer til at koste mere end en million kroner. Vi har dårligt vedligeholdte svømmehaller, og mangler på flere idrætsanlæg, blandt andet i Dronningborg. Det regner ind på flere skoler. I mine øjne er det en hardcore prioritering. Skøjtebanen er ’Nice to have’, ikke ’need to have’.

Balance på skøjtebanen

Louise Høeg (V), der samtidig er formand for Sundhed-, idræts- og kulturudvalget kaldte det en ’Balance-beslutning’.

»Vi renoverer banen i et år. Og undersøger derefter fremtiden« lød det.

Pia Moldt (S) fortalte, at et flertal i socialdemokratiet støtter at få skøjtebanen op igen. Vi er opmærksomme, hvis elpriserne fortsat er høje. Men vi gør de for de over 20.000 brugers skyld,« lød det.

Daniel Madié (C) buldrede: »Vi tør godt prioritere og udfordre idrætten. Der bliver brugt masser af penge til udendørs og indendørs sport. Jeg nævner i flæng: Langvang, padeltennis og fodbold. Det er godt. Men der er ikke mange penge til vintersporten. Vi bruger pengene på 20.000 brugere. Vi må erkende, at al underholdning har et klimaaftryk.«

Rosa Lykke Yde (SF) var for skøjtebanens videre liv et års tid mere. og kom med et kreativt bud.

»Det her handler også om ungepolitik og de unges fællesskaber, så jeg stemmer for. Jeg har en drøm. Hvad med en dome på Jens Otto Krags Plads. Eller hvad med at høre kreative mennesker om, hvilke fællesskaber der efterlyses. Kunne det være rulleskøjtebane?«

Randers FC uden støtte?

Frida Valbjørn Christensen (EL) var som vanligt på de mindre bemidledes side: »Vi har forskellige prioriteter. For min skyld kan vi tage al støtten fra Randers FC og give dem til breddeidræt. Vi prioriterer hver gang vi trykker på denne taleknap,« lød det.

Karen Lagoni (S) var en af få socialdemokrater der undlod at stemme for. »Jeg har mine men’er. Der kan komme energikrise til vinter. Det koster på pengepungen og klimaaftryk. Derfor stemmer jeg blankt.«

Frank Nørgaard fra Dansk Folkeparti kom med en stikpille på vegne af landistrikterne.

»Sidste vinter hed det sig, at vi skulle begrænse lys. bruge LED-pærer. Vi blev truet med brownouts og blackouts. For nogle var det at spare på få LED-lamper til jul løsningen. Vi skulle spare på ovnen og undvære flæskestegen og gåsen. Vi sidder og snakker om at bruge 150.000 kwh på en skøjtebane. Vi fyrer energi af i luften og ned i jorden. Midtbypolitikken og skøjtebanen skal åbenbart betales ude i landdistrikterne. For det er solceller der på sigt skal levere strømmen. De er ikke kønne, hverken på tage eller på landbrugsjord.«

25 ud af 31 byrødder stemte for. 4 var imod, heraf de tre fra Østbroen og en stemme fra Dansk Folkeparti. Karen Lagoni (S) og Lars Søgaard (V) stemte blankt.