På 18 udvalgte strækninger får rabatterne lov til at gro – til glæde for dyr og insekter.

På 18 udvalgte vejstrækninger i Randers Kommune har rabatten i år har fået lov at gro og først bliver slået til efteråret.

Det fortæller Randers Kommune i en pressemeddelse.

Rabatterne langs vejene i Randers Kommune bliver normalt slået en enkelt gang om foråret og efteråret. Det sker af hensyn til trafiksikkerheden, da for højt græs kan begrænse udsynet i kurver og fra sideveje, ligesom det kan skjule kantpæle og vejskilte.

Til gengæld er det nyklippede græs knap så godt for biodiversiteten. Derfor slår Randers Kommune rabatterne mindst muligt om foråret, hvor der som udgangspunkt kun bliver klippet cirka en meter ind fra kørebanekanten. Og om efteråret bliver rabatterne så slået i fuld længde.

Derudover er der altså i år 18 udvalgte lige strækninger med godt udsyn, hvor rabatterne endnu ikke er slået og med vilje får lov at gro til glæde for dyr og insekter. Her bliver græsset klippet som en del af efterårsslåningen.

De 18 strækninger ligger på Rejstrupvej, Stadsgårdsvej, Vindingsholmsvej, Houmarksvej, Hastrupvej, Grenåvej, Stampenvej, Gl. Aarhusvej, Frisenvoldvej, Søndergade, Kåtrupvej, Kronborgvej, Dalbyovervej, Stangerumvej og Tjærbyvej.

Alle steder er der opsat skilte, der oplyser om tiltaget.

I alt er der omkring 1.200 kilometer kommunale veje i Randers Kommune.