Vita Maagaard har gennem mange år arbejdet for Polarvask senere Berendsens Linnedservice i Markedsgade. Virksomheden lukkede for 14 år siden og nu søger hun tidligere kollegaer til en snak om gamle dage
Vita Maagaard gik på efterløn i 2000 fra vaskeriet – hun er tidligere tillidskvinde og nu kommet i det nostalgiske hjørne. Hun er i dag 76 år og har tænkt på om ikke det er tid at samle gamle kollegaer til en snak om den tid de alle havde på det store vaskeri i Markedsgade.
“Jeg synes vi havde et godt sammenhold, men der er jo altid nogle du snakker mere med end andre”, siger hun.
Hun søger både kontorpersonale, vaskemænd og chauffører – alle der har arbejdet på vaskeriet Polarvask, der de sidste år blev til Berendsen Linnedservice.
“Det er jo alle, der vil kunne have stor gavn af at snakke sammen – hvis altså man har lyst”, siger hun.
“Men jeg tror på at det kan blive til mange gode snakke og nogle vil måske finde sammen igen, som dengang”, siger hun.
Vita selv arbejdede indenfor mange områder på vaskeriet – hun har stået ved rullen, hun har sorteret tøj og hun har arbejdet på systuen hvor man reparerede det indkomne tøj.
Nu har hun taget initiativ til at alle kan mødes til en kop kaffe på Café Jens Otto på Jens Otto Krags Plads i hjertet af Randers. Her har hun bestilt bord mandag 3. oktober kl. 13.00.
Vaskeriet havde adresse hvor der i dag er Faktabutik og parkeringsplads. I de tidlgiere år fik man damp fra ElVærket på Mariagervej og det var den første form for fjernvarme man dengang kendte til. Senere fik stedet selvstændig varmeanlæg. Det var Børge Kayser der var stifter af Polarvask og firmaet lukkede et par år efter at Vita Maagaard gik af på efterløn i 2000.
“Jed ved jo ikke hvor mange der kommer – måske kommer der ti – måske kommer der 50 så derfor skal man melde sig til hos mig”, fortæller Vita Maagaard.