Lørdag 19. november fra kl. 13-15 inviterer Randers Kommune og Growing Trees Network kommunens borgere til store plantedag i Oust Mølle Folkeskov. Alle kan være med til at plante de sidste af de i alt 24.000 træer, som bliver til kommunens nye folkeskov i Randers Vest
Randers Kommunes nye folkeskov plantes mellem Oust Møllevej og motorvejen – afgrænset mod nord af jernbanen. Arealet er på otte hektar, hvoraf de seks hektar bliver tilplantet med skov.
På arealet ligger to støjvolde langs motorvejen, som bliver tænkt ind i projektet på spændende vis, og længst mod nord er en 100 meter bred og 17 meter høj udsigtshøj ved at tage form.
Den nye skov bliver – ligesom Høgshøj Folkeskov ved Spentrup – til i et samarbejde mellem Randers Kommune og den socialøkonomiske virksomhed Growing Trees Network, som sørger for klargøring af jord og tilplantning af skovområdet med ca. 4.000 træer pr. hektar, eventuel hegning, stier og P-plads, så skovene kan bruges rekreativt. Dertil ydes tre års etableringspleje med garanti for at træer, der ikke overlever de tre første leveår, erstattes af nye.
Randers Kommune står for planlægning og anlæggelse af skoven og har ansvaret for den fremtidige drift.
 
Engagement og støtte giver ejerskab 14.000 træer til Oust Mølle Folkeskov er allerede solgt og doneret til projektet. Tommerup Kistefabrik, som støtter folkeskoven.dk med et træ for hver kiste de sælger, har doneret 6.600 træer.
Tommerup Kistefabrik fremstiller kister af nordisk træ på sin fabrik i Glamsbjerg under mottoet ”Hvad vi låner af naturen, leverer vi tilbage til naturen.” For hver solgt kiste, planter kistefabrikken et træ i samarbejde med folkeskoven.dk og har pt. sikret over 24.000 træer til de danske folkeskove. Det svarer til seks hektar skov.
Randers Kommunes samarbejde med Growing Trees Network og Folkeskovskonceptet handler om at kunne skabe den bedst mulige skov med de bedst mulige rekreative muligheder. En skov skabt i samarbejde med borgere og virksomheder, hvis engagement og støtte er med til at styrke følelsen af ejerskab til skoven.