“Vi bliver skåret i kontanthjælp og boligstøtte, så vi ikke har råd til ordentlig mad,” siger Omar fra Syrien, som har søgt og fået tilladelse til demonstrationen af politiet.
Ikke bare integrationsydelsen, men også kontanthjælp til danskere og boligstøtte til både danskere og flygtninge bliver skåret ned. Det sker, når man rammes af 225 timers reglen. Hvis det skal undgås, skal de nævnte grupper have fem-seks timers “ordinært, lønnet arbejde” om ugen.
Det er svært at finde fem-seks timers arbejde ugentlig, og sprogskole og praktik skal flygtningene også passe.
“Det handler demonstrationen om, og arrangørerne håber, at mange danskere vil deltage på fredag, så det bliver synligt, hvor mange, der bakker op om denne de svagestes protest mod nedskæringerne, og at  mange rammes, nemlig dem, der er afhængige af kontanthjælp eller af integrationsydelse”, siger Ulrik Goerlich fra Venligboerne Randers.
 
Kom til dialog
“Vi har stor arbejdserfaring,” siger Saher, “og vi vil alle gerne arbejde! Jeg har 30 års erfaring som murer, og vil så gerne ansættes af en murermester eller en entreprenør.”
“Det ville være toppen, hvis folk, som mangler arbejdskraft kom til demonstrationen og snakkede med os! ” kommer det  nærmest i kor fra arrangørerne,
“Vi vil gerne selv tjene penge, ikke modtage af kommunen!”
“Jobcentret sender os i gratis arbejde i måned efter måned. Det må være nok med én sprogpraktik og så løntilskud eller ordinær ansættelse. Både vi og kommunen ville tjene på, at jobkonsulenterne faktisk hjalp os i  arbejde!”, lyder det fra Omar og Saher.
De undrer sig over, at regeringen laver om på lovene igen og igen.
Ved demonstrationen, som starter kl. 16, vil politikere deltage sammen med nogle embedsmænd, så en samtale bliver mulig.
For alle på de lave ydelser gælder det, at brevene om ændringerne er svære at læse og forstå, og for mange skrivelser gælder det, at de lovgivne varsler og betingelser slet ikke er respekteret.
“De konstante lovændringer har gjort det svært for kommunerne at følge med og for kontanthjælpsmodtagere og os, der får integrationsydelse betyder det uretfærdighed og vilkårlighed. Vi ønsker en fredelig demonstration, der vækker til eftertanke og handling”, siger Omar fra Syrien.