Niels Rasmussen blev Hornbæk SF’s ottende æresmedlem

Niels Rasmussen var i 60’erne, 70’erne og 80’erne en utrættelig arbejdskraft i Hornbæk Sportsforening og i idrætskredse kendt som ”Bette Niels.”

Onsdag i denne uge runder han de 80, og i lørdags havde Hornbæk SF taget forskud på fødselsdagen ved i et succesrigt surprise-arrangement at udnævne ham til klubbens ottende æresmedlem efter i omegnen af 30 års lederarbejde i HSF.

Et æresmedlemsskab, han burde være tildelt for mange år siden, mente Peter Thorsen, der ved indtræden i hovedbestyrelsen i HSF for kort tid siden blev mere end overrasket over at konstatere, at Niels Rasmussen ikke allerede var æresmedlem.

Det skulle der gøres noget ved, og så gik Peter Thorsen og en håndfuld hjælpere ellers i gang, og da Niels Rasmussen under falske forudsætninger og intetanende gjorde sin en entré i Hornbæk SF’s klubhus i lørdags, var det til stående bifald fra omkring 75 mennesker, der havde krydset Niels Rasmussens vej gennem mange års leder- og trænerarbejde i HSF.

Ferie og andre aftaler havde betydet i omegnen af et halvt hundrede afbud fra folk, der ellers gerne ville have været med til at fejre Niels. Afbud – men hilsen – var der bl.a. fra den tidligere HSF- og landsholdsspiller og OL-guldvinder Janne Kolling, der spillede i HSF i ungdomsårene og kom på ynglingelandsholdet som HSF’er. Det samme gjorde Susanne Borup, der var blandt gæsterne forleden.

På hold sammen i 1961…

Blandt de mange fremmødte var også Finn Madsen og Finn Leth, der sammen med Niels Rasmussen var med til at vinde det jyske mesterskab i serie 4-fodbold i 1961 – altså for 56 år siden…

Blandt gæsterne var også gamle håndboldkoryfæer som Frits Glargaard, mangeårig Freja-leder, der startede sin håndboldkarriere i HSF, Jørgen Sloth, der sluttede karrieren i HSF efter en fortid i Freja, samt duoen Erik Rasmussen og Finn Mortensen, der i tidernes morgen slog deres folder i Vissing/Hadsten om sommeren og i HSF i vintersæsonen – og for Erik Rasmusens vedkommende også en tid i divisionerne i Freja.

Den gamle VHHK-kæmpe med en fortid som 1. divisionsmålmand i Viby dengang 1. division var landets bedte række og Århus dansk håndbolds højborg takkede i en tale sin gamle ven for mange gode stunder og oplevelser og godt kammeratskab og sammenhold i HSF.

Blandt de mange fremmødte var desuden en lang række af yngre både herre- og damespillere samt repræsentanter fra kredsbestyrelse og udtagelseskomiteer både i kreds 4 under JHF og selve JHF-UK i skikkelser af Knud H. Rasmussen og Henning Beck Rasmussen. Sidstnævnte har også en fortid som træner i HSF.

”Krammer” til Sloth

Da Niels Rasmussen v ar trådt over dørtrinnet, var den første, han genkendte, vennen fra tiden i 60’erne og 70’erne, Jørgen Sloth, der var den første af mange, der fik en ”krammer” af Niels Rasmussen, der var tydeligt bevæget under den efterfølgende seance, hvor Peter Thorsen holdt en mere end et kvarter lang tale for Niels Rasmussen, inden HSF-veteranen blev udnævnt til æresmedlemsskab.

Det store selskab var blevet indkaldt en halv time før Niels Rasmussens ankomst, og det kan nok være, der blev snakket gamle dage. Mange historier blev genopfrisket og fortalt for måske 117. gang. Der var blandt andet en lang række ”røverhistorier” – men de bliver jo ikke ringere med årene.

En sand historie er, at en aften for 43 år siden ændrede Niels Rasmussens liv.

Da mødte han nemlig Lili, der var ude for at finde den Niels, hun kendte fra ungdomstiden i Grundfør. Ham fandt hun, og så ændrede meget sig – for Niels, Lili og Lilis to piger, der med ægtefæller og børn deltog i ”Bedstefars” store dag forleden.

Lili, Niels og børnene dyrkede i. en årrække campinglivet, der senere blev afløst af sommerhus i Helberskov. Det var samlingspunkt for hele familien i mange år, men er nu solgt. Nu bor Lili og Niels i pragtfuld lejlighed i Kollektivhuset på hjørnet af Parkboulevarden og Viborgvej.

Apropos Viborgvej så lå Hornbæk Kroen lige på den anden side af vejen…

Det sted, hvor Lili for ca. 43 år siden genfandt sin Niels…

FAKTA

  • Første gang, Niels Rasmussens navn figurer som bestyrelsesmedlem i HSF, er i 1960. I 1962 hovedformand som blot 25-årig
  • I mere end 40 år ansat på kontoret hos elinstallatør Kresten Søgaard, Ndr. Hornbæk.
  • I 1961 med til at vinde det jyske mesterskab for serie 4- hold. Med på holdet var bl.a. HSF-legender som Lars Thomsen og Chresten Bock.  Og Finn Madsen og Finn Leth, der begge deltog i lørdags.
  • Bestyrelsesmedlem i 1960, hovedformand i 1962 og efterfølgende sekretær, kasserer, fodboldudvalgsformand og håndboldformand af flere gange. I 1976 stoppede han som håndboldformand og sagde samtidig pænt nej tak til at blive hovedformand. Fortsatte dog som medlem af var han medstifter af HSF’s Venner og blev samtidig foreningens første formand. Stoppede I 1982, men var i gang igen i 1986. Det sidste, han stod for, var at arrangere gadefodbold i forbindelse med festugen 1990.
  • Niels Rasmussen var også dybt involveret i at tjene penge til foreningen, bl.a. ved at hjælpe med bankospil.