Oplev Randers på en ny måde. Med mobilen i hånden kan du bevæge dig rundt i naturen og komme med på en spændende tidsrejse. 

Tidsrejsen åbner nu for alle med en smartphone. Med den i hånden kan du tage på tur fra landets fødsel, op gennem vikingetiden og middelalderen til nutiden og endda en tur ind i fremtiden. Tidsrejsen er er et mobilspil, udstillinger i Randers Regnskov og fortællinger om fælles fortid i byen og landskabet i Randers Kommune.

»Vi har så mange skønne steder og spændende natur. Og takket være Nordeas støtte til Tidsrejsen og samarbejdet mellem Randers Regnskov, Naturcenter Randers og Museum Østjylland kan vi nu også invitere på missioner i naturen og kommunen på en ny og spændende måde,« siger borgmester Torben Hansen (S) i en pressemeddelelse og fortsætter:

Artiklen fortsætter under billedet

Tidsrejsen er spredt ud over hele kommunen. Når du finder en pæl med en QR-kode, kan du skanne den og blive klogere på det sted, du befinder sig. Pressefoto

»Jeg glæder mig til at gå på opdagelse og finde en QR-kode et sted i kommunen for at blive klogere på det sted, jeg står. Tidsrejsen er en interessant måde, hvorpå nutidens teknologi smelter sammen med vores historie.«

Mobilspillet henvender sig til både børn og voksne.

Mød de to kendte biologer

Regnskovens kendte biologer Asser Øllgaard og Brian Rasmussen er virtuelle værter i det nye tidsrejse-spil. Asser og Brian er kendt fra en særlig Randers-historie i Anders And-bladet, deres YouTube-videoer og ikke mindst de berømte online undervisninger under coronapandemien. Nu glæder de sig til at tage børn, unge og ældre med på tidsrejse i Randers.

De to biologer bliver sendt på missioner i både Randers midtby, Randers Regnskov og Fussingø-skoven. Som en del af spillet, skal man selv finde og scanne QR-koder, der er placeret på særligt udvalgte steder.

Artiklen fortsætter under billedet

I Tidsrejsen-spillet er Asser og Brian fra Randers Regnskov forvandlet til et par tegnede hoveder. 
»Brians hårpragt har illustratoren i hvert fald ramt godt,« lyder det fra Asser Øllgaard. Pressefoto

Undervejs lærer spillets deltagere om både dyr, træer, sten og mennesker gennem tiden.

»Menneskedyret er nok det mest spændende dyr i hele Tidsrejsen. Enkeltvis er det et lidt fesent dyr, men i fællesskab er det jo helt vildt, hvad de kan,« siger Asser Øllgaard.

»Endnu en god grund«

Bag Tidsrejsen står flere velkendte institutioner i Randers Kommune herunder både Randers Naturcenter, Randers Regnskov og Museum Østjylland. Nordea-fonden har støttet projektet, og i Fussingø har Naturstyrelsen budt inden for på sine arealer.

»Vi vil give familier i Randers endnu en god grund til at bevæge sig ud i naturen – og samtidig lade dem se Randers, landskabet omkring byen og måske også sig selv med nye øjne,« siger Helle Marie Taastrøm fra Randers Naturcenter.

Artiklen fortsætter under billedet

Et af de mange nedslag finder man i Volk Mølle Bakker ved Assentoft. Området er blandt andet hjemsted for den sjældne sommerfugl Okkergul Pletvinge. Pressefoto

Tidsrejsen handler om, hvordan vi mennesker har levet gennem tiden, og hvordan landskabet har set ud og forandret sig. Du finder spændende spor i hele kommunen, når du finder en af de 50 pæle med QR-koder. Skan koderne med din smartphone og bliv klogere på det sted, du står.

»Vores fælles fortid bliver foldet ud gennem de mange historiske nedslag, hvor du blandt andet kan lære om, hvordan vi boede engang, og hvordan vi som mennesker har sat aftryk i historien. På den måde kan vi også se sammenhænge mellem fortiden og nutiden,« supplerer museumsinspektør Lisette Andersen fra Museum Østjylland.