I Langå værner man om den lokale historie. Det er efterhånden blevet en fast tradition at markere årsdagen for modstandsbevægelsens sprængning af jernbanebroen over Gudenåen ved Langå i 1943 under Besættelsen.

I år finder markeringen af årsdagen for jernbanesabotagen i Langå sted fredag 17. november kl. 16.00 ved formidlingstavlen lige ved cykelbroen til Laurbjerg-stien.

Hjemmeværnskompagni Hvidsten vil være til stede med fane.

Historiker, museumsinspektør ved Museum Østjylland Simon Ryvang True holde årets mindetale, og der vil være fællessang med et par populære sange fra besættelsestiden.

»Jeg er meget glad for, at vi har fået denne tradition med at markere årsdagen for jernbanesabotagen,« siger Christian Engelbrecht Pedersen.

»For vores fælles historie vedrører os alle.«

Jernbanesabotagen i 1943 standsede al togdrift i næsten to uger og blokerede for Nazi-Tysklands transport af tropper og materiel op gennem Jylland. Sprængstoffet blev leveret af Hvidstengruppen.

Markeringen af jernbanesabotagen 17. november afsluttes med fakkeltænding, og fakkeloptoget går op gennem Langå by til mindestenen i Byparken.