Har du nogensinde lagt mærke til alle de smukke, fantastiske og finurlige ting, som vores by gemmer på?

AF CECILIE BISGAARD

Jeg har igen været på en ’Kig op’-tur rundt i midtbyen. Og hver gang, jeg gør det, bliver jeg overrasket. Nogle gange kommer jeg faktisk steder hen, hvor jeg aldrig har været før – på trods af, at jeg altså har færdedes i byen hele mit liv.

Denne gang så jeg ikke bare steder, som jeg aldrig har set før. Jeg så noget helt nyt på et sted, som jeg har været tusindvis af gange. Faktisk går jeg forbi hver eneste dag. Tænk sig, at der kan gemme sig noget et så centralt et sted som Rådhusstræde, som jeg aldrig har lagt mærke til før.

Det, synes jeg, er vildt.

Specielt fordi det heller ikke er en lille ting. Det er ikke en fin, lille detalje, som man kun får øje på, hvis man går ind i en baggård, eller hvis man kigger op i den helt rigtigt vinkel. Det er relativt stort. Det er faktisk imponerende, at man kan undgå at lægge mærke til det.

Men sådan er det nok, når man er vant til byen. Når man glemmer at være lidt turist en gang imellem. Så går man glip af nogle fantastiske ting ved ens egen by.

Har du også lagt mærke til nogle små ting – eller store – som, du aldrig havde tænkt over, eksisterede før? Så tag et billede og skriv en kort tekst om, hvordan du fik øje på det. Send det til redaktion.dinavis@lokalavisen.dk. Så deler vi det med andre nysgerrige ’Kig op’-læsere.

Der er kælet lidt for detaljerne ved den her altan. Den er ikke kun en gave til beboerne. Den er også en gave til de øjne, der kigger op. Foto: Cecilie Bisgaard
Det er da en helt særlig vinduesudsmykning. Foto: Cecilie Bisgaard
Her er vist en baggårdsbygning, der trænger til kærlig hånd. Gad vide, om lige netop den bygning gemmer på en spændende historie? Foto: Cecilie Bisgaard
Mon det er gågadens vogter, der hænger her? Foto: Cecilie Bisgaard
En lille hilsen til Gud i guld. Foto: Cecilie Bisgaard
Her er et skib, der sejler mod Randers Havn – godt gemt mellem to beboelsesbygninger. Foto: Cecilie Bisgaard
Jeg har altid tænkt på det her træ, som mit yndlingstræ. Jeg ved ikke hvorfor, men det har måske noget at gøre med det lille smugkig, man får, når man kører på en af byens mest befærdede veje. Der gemmer sig noget stort og grønt blandt murstenene. Foto: Cecilie Bisgaard