Radikale Venstre foreslår der indgås en musketered mellem byrådets partier/lister omkring folkeskolerne i Randers Kommune. En musketered der gerne må holde i flere valgperioder. Forslaget behandles på byrådsmødet primo september

 

Uroen som følge af skolestrukturreformen har fået flere byrådsmedlemmer til at opfordre til at der gives ro på skoleområdet. Radikale Venstre stiller nu et forslag som i høj vil bidrage til dette.

Et element der i den grad skaber uro på skolerne er skolelukninger samt trusler om skolelukninger. Det har Randers Kommunes borgere måttet sande i indeværende valgperiode. Ikke nok med skolelukninger skaber uro ude på folkeskolerne, skolelukninger skader også byrådets arbejde og samarbejdsklima.

I Aalborg Kommune er der en musketered mellem byrådets partier omkring at i Aalborg Kommune lukkes der ikke skoler.

Radikale Venstre stiller nu forslag om at byrådspartierne i Randers Kommune indgår tilsvarende musketered/løfte. Forslaget behandles som nævnt på byrådsmødet primo september måned. Forslaget kan vel også ses som en lakmusprøve på om der er partier der har planer om skolelukninger.

Forslaget handler ydermere om at skoler er lokale livsnerver både i byer og på landet, samt det forhold at børn oftest trives bedre i mindre og mellemstore skoler; altså det handler også om børns læring.

Kommunens borgere – og børnenes forældre – har måttet sande at skolelukningerne og den ændrede skolestruktur ikke har været den lykkepose Venstre, DF og socialdemokraterne stillede børnene og deres forældre samt skolepersonalet i udsigt – hverken økonomisk, fagligt eller trivselsmæssigt. Folkeskolerne i Randers Kommune skal videreudvikles. Dette kræver ikke at skoler lukkes, der er mange andre håndtag at trække i, eksempelvis bedre økonomiske bevillinger.

Musketeredens holdbarhed kræver tillige, at partierne lover hinanden, at den kun kan opsiges på tilsvarende måde som ses i Folketinget ved opsigelse af større aftaler.

Altså, hvis et parti/liste igen ønsker at der skal lukkes folkeskoler, så skal de opsige aftalen før førstkommende byrådsvalg i den givne valgperiode, ligesom eventuelle skolelukninger først må besluttes og implementeres efter dette valgs afholdelse.