Disse berømte ord af H.C. Andersen passer også meget godt på den lokale Palle Bo, der nu i godt et år har rejst verden rundt én gang. Og han er slet ikke færdig

Næste stop bliver det store kontinent Afrika, hvor der er stor mangfoldighed – lige fra de arabiske lande i nord til subsaharalandene, hvor fattigdom er en herskende faktor.

Indtil nu har Palle Bo besøg dele af Østeuropa, Asien, Nord og Mellemamerika.

“Jeg brugte tre år at forberede mig til den første del af turen. Det første, jeg gjorde, var at sige det højt for mig selv og alle andre, for ligesom at gøre det virkeligt. Dernæst skulle jeg sælge alle mine ting og planlægge min tur – troede jeg. Men det viste sig slet ikke at holde stik. Turen indtil nu ligner – når du kigger på et kort – nærmest en skål spaghetti”, fortæller Palle Bo, der i øjeblikket har tilbragt 14 dage i Danmark, men 19. november drager han atter på eventyr.

For det er et eventyr. Verden ligger åben derude for de, der har mulighed for at udforske den. Han rejser derhen, hvor vinden blæser ham.

“Jeg fandt ud af, at jeg kan arbejde lige meget, hvor jeg er i verden. Mine kunder er ligeglade med om jeg sidder i Tånum eller hvilket som helst andet sted på kloden. Og det er faktisk billigere for mig at leve på denne måde, end da jeg havde alle de faste regninger til hus, bil, internet og tv”.

Han har, siden han var salgschef på Radio ABC, lovet sig selv, at han vil blive ved med at flytte sig som menneske og professionelt. Han havde muligheden for at bygget sit firma stort op.

”Det at få et større firma med en masse ansatte trigger mig ikke. Jeg skulle bare blive bedre, havde jeg lovet mig selv. Dette er så en anden måde at presse mig selv ud af komfortzonen. Jeg kommer aldrig til at investere i et stort hus igen. Når jeg flytter hjem igen, bliver det småt, så jeg fortsat kan rejse meget”, fortæller han.

Palle Bo producerer radioreklamer og har vundet prisen for bedste radioreklame seks gange siden 2010. Desuden har han skrevet en bog om samme emne. Og det var blandt andet nogle af de mål, han har sat for sig selv. Og så det med at besøge alle lande i verden – det er han så i gang med nu.

Først var hans plan jorden rundt i 80 uger, så blev det to år og 70 lande. Nu er planen at besøge alle verdens lande på 5-10 år.

”Men måske bliver jeg mæt undervejs og vil gerne hjem til det dårlige vejr og den høje skat”, griner Palle Bo.

Sej far
Han har altid rejst meget, Palle Bo. Han har før sin jordomrejse set både Indien, Grækenland, Grønland, Iran og Irak og det meste af Vesteuropa. Derudover har han i 2013 boet to måneder i Sydafrika i Cape Town.

”Jeg havde længe leget med tanken om at bo et andet sted. Kunne godt forestille mig at blive der et par år. Det var i Cape Town, at det gik op for mig, at jeg kan arbejde hvor som helst i verden”.

Da han kom hjem igen besluttede han sig for, at når hans to døtre, Clara og Amanda, var voksne ville han tage af sted igen. De har da også begge været med – dels i Korea, Vietnam og Japan.

”Jeg snakker faktisk næsten mere med dem nu end da vi boede under samme tag. Vi har en tråd online, hvor vi deler alt. Men det er da dejligt at være hjemme nu, så jeg kan se dem fysisk”, siger han og griner.

Begge pigerne er stolte af deres far og det bekræfter Palle i at det er ok, han har taget den beslutning. ”De synes dælme, det er spændende, at jeg er taget af sted, og måske også lidt sejt at deres far gør sådan noget”.

Inspirerende
Men hvorfor rykke alt om med rode og pakke kufferten og drage ud på usikker grund?

”Fordi det er enormt inspirerende. Jeg føler mig mere kreativ. Det åbner mine sanser, jeg får idéer af at rejse. Og som de fleste synes jeg det er spændende at rejse – det er vildt spændende at møde forskellige kulturer ude lokalt. Se andre måder at leve på og det giver mig meget og jeg udvikler mig og bliver klogere”, fortæller han hjemme i det lille Bed & Breakfast i Langå, hvor han har slået sig ned i 17 dage.

Det allerbedste, synes han, er at blive beriget med nye venner over alt verdenen. Selvom han rejser alene, er han meget social, og laver podcasts undervejs. ”Det er også en undskyldning for at komme til at snakke med en masse folk undervejs og stille alle mulige spørgsmål. Det gør allermest indtryk, synes jeg”.

Palle Bo har blandt andet været i Nordkorea, hvor han mødte en masse rare mennesker, synes han. ”Det var rart at få sat ansigt på ”fjenden”. Jeg mødte kun søde og smilende mennesker, der bare forsøger at få en hverdag til at fungere”.

Opsøger danskere
Palle Bo er Rotarymedlem og opsøger klubber rundt om i verdenen.

”Jeg kan altid kontakte klubberne og spørge om jeg må komme med til et møde. Derud over er der erhvervsnetværk og danske foreninger rundt om. Og så bruger jeg meget de sociale medier til at komme i kontakt med folk, og få sjove historier. For eksempel i Philadelphia, hvor jeg så landskamp med en dansker og hendes amerikanske mand. De var så søde at invitere mig indenfor”, fortæller han.

I Washington mødte han en lokal tourguide og fik en privat rundtur og et interview. Og så har han mødt en dansker der arbejder i verdensbanken også i Washington. Det kom der også en historie ud af.

Billigere
Det behøver ikke at være dyrt at rejse rundt i verden. Faktisk lever Palle Bo lidt billigere end han kunne herhjemme. Han benytter sig af Airbnb, Couchsurfing og Housesitting.

”Der findes forskellige sider på nettet, hvor folk efterlyser for eksempel en housesitter. Så passer jeg huset, blomster og måske dyr. Og til gengæld bor jeg gratis. Couchsurfing er jo hvor du også bor privat hos folk helt gratis. Det er også en god måde at komme tæt på de lokale. Faktisk bor jeg meget lidt på hotel. Jeg synes, det her er sjovere. Og jeg har også nok penge til mig selv, så jeg kan give mig selv nogle oplevelser ud over det sædvanlige, når nu jeg er af sted”, siger han.

Han arbejder løbende på sin rejse, og har derfor stadig en indtægt. Men da der ikke er de store faste udgifter, kan han tillade sig at holde lidt mere fri undervejs end han ville kunne herhjemme.

Vilde dyr og rytmer
Næste stop er Afrika – først Marokko, hvor der ligger en mase ambassader for de øvrige afrikanske lande.

”25 procent af alle verdens lande ligger i Afrika – det er helt enormt stort. Der er mange nuancer, vilde dyr og gode rytmer, og jeg glæder mig til at blive klogere på det kontinent også”, smiler Palle Bo. ”Jeg har en god ven, der har rejst i alle lande i verden, og han anbefaler mig først at besøge Marokko, før jeg tager resten af Afrika. Herefter er min plan at fortsætte ned i Vestafrika og videre derfra”.

Og selvfølgelig tager denne rejse ham også atter til Cape Town i Sydafrika, og måske slår han base der og rejser derud fra og rundt i resten af det sydlige og østlige Afrika. For Cape Town trækker stadig i ham.

Man kan høre de forskellige podcasts fra hele verden på radiovagabond.dk på Facebook.com/palleradiovagabond og på YouTube.com/TheRadioVagabond