Af Jørgen Andersen, Stenaltvej 6, 8930 Randers NØ

På Byrådsmødet i Randers Byråd den 18. december var den ”såkaldte” Klimabro igen på dagsordenen under punkt 406. og punkt 407.

Som sædvanligt var det årsagen til en heftig debat, hvor argumenterne for og imod føg gennem luften.

Forligspartierne roste som sædvanligt projektet i høje toner og æder hele projektet råt for usødet.

Formanden for Erhverv og Planudvalget Claus Berggren fra Venstre ”tror”, og glæder sig til at en masse velbeslåede rigmænd flytter til Randers.

Formanden for Randers Havn, Daniel Madié roste også projektet i høje toner med ordene. Det bliver så godt – så godt.

Den mest spøjse bemærkning kom dog fra Venstremanden Jens Peter Hansen. Han var strålende lykkelig over, at der efter de foreløbige planer også kommer en cykelsti på Klimabroen.

Jens Peter Hansen mente, at der slet ikke kom til at køre ret mange biler på Klimabroen. Den ville helt blive overtaget af cyklister.

I så fald vil det vist blive Danmarks dyreste cykelsti til ca. 600 millioner kr.

Listerne i Randers Byråd. Østbrolisten – Beboerlisten – Enhedslisten og Velfærdslisten påpegede igen som så mange gange tidligere projektets gennemsigtighed, fejlberegninger, manglende økonomisk oversigt, støj og trafikafvikling. Men forligspartierne lukkede som sædvanligt øjne og ører for al saglig kritik af projektet.

Alle fakta og gode argumenter fra Listernes side bliver fejet af bordet som brok.

Det værste er dog, at vores lokale dagblad, Randers Amtsavis ved chefredaktør Axel Præstmark, nu også er hoppet med på den vogn og kalder saglig kritik fra Listerne og fra andre kritikere for brok.

Derfor er det rigtigt godt for Randers, at vi har Listerne til at holde øje med byrådsflertallet og fortælle borgerne, hvad der foregår.

Dette når Randers Amtsavis tilsyneladende ikke har kræfterne eller viljen til at gå dybere ind i sagerne.