Randers Egnsteater og Teatergrad søger par i Randers, der vil lægge hjem til Henrik Ibsens verdensberømte ægteskabsdrama ”Et Dukkehjem” i en moderne og anderledes version

Sidste gang, Københavnske Teatergrad besøgte Randers, var det for at spille teater i Byrådssalen med forestillingen ”Demokrati”. Denne gang er det nogle lidt mere intime rammer, de er på udkig efter. Nemlig helt almindelige private hjem, hvor beboerne har lyst til at få en alt andet end almindelig teateroplevelse.

Den norske dramatiker Henrik Ibsen ønskede, at teatret skulle være ligesom det rigtige liv. Skuespillerne skulle agere som rigtige mennesker, og scenen skulle ligne et virkeligt hjem. Derfor spiller Teatergrad ”Et dukkehjem” i et privat hjem.

Skuespillet fremføres af tre skuespillere. De to værter har også selv nogle mindre funktioner i stykket undervejs. Dog ikke noget, der kræver hverken forberedelse eller særlige talenter inden for teater.

Kravene for at blive værter er enkle: Man skal være et kæreste- eller ægtepar, og man skal bo sammen og kunne få eventuelle børn passet et par timer. Selv om der kommer både skuespillere og omkring 30 publikummer, er der ikke brug for en balsal. Et stort køkken alrum eller en god stue er nok. Man skal bare kunne lave siddepladser til godt 30 personer. Og så er det en fordel, hvis man bor inden for en radius af få kilometer fra Randers EgnsTeater. Publikum får først få dage inden forestillingen besked om, hvor de skal se den.

Interesserede par kan henvende sig til producent på Randers EgnsTeater Tine Eibye på tine@randersegnsteater.dk. Forestillingen spiller på de følgende tidspunkter: torsdag 8. marts klokken 17:30 og 20:30 samt fredag 9. marts klokken 17:30 og 20:30. Man lægger som vært kun hjem til én ud af de fire forestillinger.

Fakta:
”Et Dukkehjem” af Teatergrad

Medvirkende Lise Lausenblad, Rolf Hansen og Pelle Nordhøj Kann
Instruktører Tue Biering, Jeppe Kristensen (Fix & Foxy)

Fix & Foxys ”Et dukkehjem” blev første gang produceret i samarbejde mellem Det Kongelige Teater og Oslos National Teater og med støtte fra Stiftelsen Skandinavisk Teaterpris.