Der står både store solistnavne og intime kammerkoncerter på programmet, når Randers Kammerorkester lukker døren op til en ny sæson 2018-2019

 

Solisterne er bl.a. verdensstjerner som barytonen Bo Skovhus, sopranen Henriette Bonde-Hansen, blokfløjtenisten Michala Petri og det svenske fænomen Gunhild Carling.
Der er desuden gratis Grøntsagskoncerter i januar, februar og marts, nytårskoncert i januar med tenoren Adam Frandsen som solist, Händels Messias i december og en ekstraordinær koncert med musik fra storfilmen Star Wars i april. Alt i alt er der noget for enhver, der holder af den klassiske musik. Billetsalget er begyndt på Værket.

25-års jubilæumskoncert
I august 2018 er det 25 år siden den skotske David Riddell blev ansat som dirigent og orkesterchef ved Randers Kammerorkester. Det fejrer orkestret med en storslået jubilæumskoncert, hvor to af Danmarks absolut førende sangere optræder som solister.
Som unge talenter stod barytonen Bo Skovhus og sopranen Henriette Bonde-Hansen i 1993 på scenen i David Riddells første sæson som orkesterchef. Onsdag 15. august kan man opleve de to sangere sammen med Randers Kammerorkester og David Riddell i et populært opera- og operetteprogram.

Mo Yi er solist
Den kinesiske Mo Yi har siden 2011 været ansat som soloviolinist ved Randers Kammerorkester. I oktober 2017 blev Mo Yi tilknyttet Det Jyske Musikkonservatorium som professor i violinspil. I samarbejde med Musikkonservatoriet præsenterer Randers Kammerorkester onsdag 7. november Mo Yi som solist i to violinkoncerter af W.A. Mozart og Kurt Weill.

Messias
Händels Messias vender med jævne mellemrum tilbage som det store kor- og orkesterværk i december. Med tonerne fra Messias tænder Randers Kammerorkester lørdag 15. december et lys midt i decembers mørke sammen med sopranen Trine Bastrup Møller, alten Ulla Kudsk, den norske tenor Helge Rønning og bassen Thomas Sigh.

Nytårskoncert
Onsdag og søndag 2. og 6. januar lader Randers Kammerorkester propperne springe og tænder op under det musikalske fyrværkeri, når orkestret fejrer indgangen til 2019 sammen med tenoren Adam Frandsen og med David Riddell på dirigentpodiet. Adam Frandsen har optrådt på bl.a. den berømte Semperopera i Dresden, og i 2018 har han den mandlige hovedrolle i Den Jyske Operas opsætning af Verdis La Traviata.

Gunhild Carling
Den svenske multikunstner Gunhild Carling indtager i den grad scenen, når hun sammen med Randers Kammerorkester kaster sig ud i en overrumplende og virtuos cocktail af show, dans, stepdans og musikalitet på det allerhøjeste niveau. Oplev tirsdag 29. januar en koncert ud over det sædvanlige, med en solist, der både har optrådt på kongeslottet i Stockholm og jazzklubberne i New York.

Petri og Hannibal

I samarbejde med Kammermusikforeningen Brage spiller blokfløjtenisten Michala Petri, guitaristen Lars Hannibal og Randers Kammerorkester musik af bl.a. Bach, Händel, Vivaldi og Carl Nielsen. Det bliver en koncert, hvor Petri og Hannibal som sædvanligt lægger vægt på den tætte kontakt til publikum i en levende og uhøjtidelig koncert med musikken i centrum.

Carl Nielsen
Carl Nielsen er et monument i dansk musikliv med både højskolesange og store symfonier. Tirsdag 2. april præsenterer Randers Kammerorkester og sanger og foredragsholder Annette Kjær manden fra Fyn gennem en collage af musik, breve, fortællinger og dagbogsoptegnelser.

Star Wars
I anledning af festivalen “En by i Galaksen” tager Randers Kammerorkester lørdag 6. april publikum med ud på en storslået rejse forbi ukendte solsystemer og gennem fjerne galakser. Verdens bedste filmmusik fra storfilmen Star Wars står på programmet sammen med toner fra en række af de bedste science fiction film.

Ein deutsches Requiem
Brahms beskrev sit rekviem som et værk, der har et budskab om det liv, vi lever. Musikken er i sig selv både gribende, medrivende og bevægende smuk og opføres lørdag 13. april med Carsten Seyer-Hansen som dirigent og med vokalsolisterne Sine Bundgaard og Jens Søndergaard.

For musikkens skyld
Med bl.a. Jubilæumskoncert, Nytårskoncert og Messias er der lagt op til en sæson med en lang række store og markante højdepunkter. Men som en afgørende ingrediens i Randers Kammerorkesters program indeholder sæsonen også en stor håndfuld intense kammerkoncerter med musik af komponister, der rækker fra Mozart Schumann og Brahms til Nordentoft, Francaix og Stravinskij. Alt sammen for musikkens egen skyld.